Va rog sa ma ajutati cu o informatie: daca tatal este in concediu de cresterea copilului ,mama isi poate lua concediu de odihna? Pe perioada concediului de odihna a mamei se suspenda indemnizatia tatalui?
Atunci am o mare problema...Sunt platitoare de TVA de la infiintare si am emis facturi cu TVA pe care l am colectat si l am platit la stat. Ce e de facut ? Ma puteti ajuta?
Buna ziua ,
As vrea sa va intreb daca pot fi platitor de TVA prin optiune in cazul in care domeniul meu de activitate este furnizarea de servicii medicale si deci, daca pot emite facturi cu TVA?
Cu respect
Am o nelamurire. Am un birou de Expert contabil , pe care am un angajat. Tocmai am nascut, si nu stiu cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului? Trebuie sa inchid biroul si deci sa concediez angajatul, sau pot sa fac contract cu un alt expert contabil care sa , si activitatea sa mearga in continuare?Puteti sa-mi sugerati o varianta?
Sunt insarcinata in luna a 4-a si am fost angajata pana in luna decembrie dupa care am deschis un cabinet pe profesie liberala .
Voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ?
Dupa nasterea copilului daca voi continua sa am venituri pe cabinet (am un angajat) voi mai beneficia de indemnizatie?