As dori sa stiu daca am si daca as putea exercita dreptul de preemptiune in cazul in care vecina (mama mea) atat di dreapta cat si stanga privind de la strada comunala are intentia de a vinde casa si teren cat si teren intravilan (loc de casa) ???
Multumesc!
Situatie existenta: casa vecinului din stanga este practic spate în spate cu casa mea, sunt aproximativ 40 cm intre case prin care trece linia "imaginară" de hotar. Are autorizație de construcție la primărie de extindere a locuintei existente fără a tine cont de distanta minima în construcții fata de linea de hotar și este intenționat sa construiască tot asa. Proprietatea vecinului se extinde pe circa 1000 m pătrați în formă "dreptunghiulara" (eliminând limita de spatiu), proprietatea mea este de 500 m pătrați care exact în dreptul viitoare construcții se îngustează. Am încercat să-i explic veninului ca nu sunt de-acord cu nerespectarea distantei minime dar nu prezintă nici un tip de interes, motivand ca el are deja autorizație de construcție și că va construi după proiect.
Va rog sa ma ajutați în a putea să-mi apar doar drepturile de proprietate, la momentul actual ce pot sa fac????