Va doresc si eu mult succes in profesie si nunumai! Dupa entuziasmul aratat si abordarea problemei din toate unghiurile, am convingerea ca acest lucru se intampla deja.
Ati intuit perfet situatia personala (si am convingerea ca asta va ajuta in profesie). Mereu zic ca actionez altfel, dar mereu intervine altceva. El a fost de fel mai slab si famila a cautat mereu sa-l ajutee. Acum a intervenit si nenorocitul asta de divort si partaj urat (apartamentul a fost cumparat de parintii nostri, dar trecut pe numele amandorura; a castigat doar 55%) si au fost situatii in care am crezut ca nu-si mai revine ( a suferit si sufera mult pentru copil; iar ea s-a mutat imediat la "prietenul" de familie). De fapt, inca nu cred ca e OK, desi au trecut ani de la divort...
Asa ca chiar daca gandesc ca e bine ca "fratelui sa nu-i dai peste, invata-l sa pescuiasca", in final aplic tot "sangele apa nu se face" . Sper sa trecem cu bine si peste asta.
Sunt sanse mai mari sa castig in instanta cu contract de imprumut comparat cu chitanta de mana? de fapt, ce sanse sunt sa castig doar cu chitanta de mana? (...fratele nu mai are bani, cel putin deocamdata, si la fel si eu, am lichidat totate economiile)
pe chitanta de mana scrie ca a imprumutat suma respectiva sa plateasca sulta si ca se obliga sa o returneze intr-un an.
imi spuneti ca voi recupera banii. asta pentru ca si acea chitanta are valoare? ce se intampla in cazul in care se intampla ceva fratelui, pot folosi chitanta sa cer datoria mostenitorilor?
mai pot merge acum la notar sa fac alta declaratie?
cat despre familia mea, au perfecta dreptate. am ajuat fratele atat de mult, incat a devenit ceva normal pt el. apoi, trecem prin stres si asta adauga si mai mult.
Am dat banii azi si lucrurile nu au mers deloc conform planului. Mai intai ca notarul a zis ca nu poate face contract ipotecar pana el nu plateste sulta si intauleaza apartamentul ; si contractul de imprumut mai si costa destul, bani pe care fratele nu ii avea. Pe de alta parte, trebuia sa plateasca neaparat, ca altfel era executat silit. Prin urmare, trbeuind sa se grabeasca, i-am dat banii fara sa facem vreun contract. Tot ce am acum este o chitanta de mana ca i-am dat anii si ca se angajeaza sa faca imprumut ipotecar dupa ce apartamentul este intrabulat....Si deja am discutii in familie.
Cat este de grav? Se mai poate face ceva? Chiar nu a gresit notarul si de fapt puteam face contractul de imprumut acum?
Sau orice alt contract? Notarul a zis ce nimic in afara de contractul ipotecar nu are valoare.
fratele meu a fost obligat la plata sultei in termen de doua luni de la terminarea procesului. dar asta probabil pt ca era barbat. poate ca femeilor cu copii in intretinere li se acorda termen mai mare.
se pierde si pentru ca pretul apartamentelor creste, iar sulta se calculeaza in raport cu pretul la data expertizei (care poate fi cu mult inainte de plata, mai ales daca urmeaza apel, recurs)
Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea problema.
Fratele meu a divortat si trebuie sa plateasca sulta pt cota de apartament a fostei sotii. Si imi cere sa-l imprumut cu o parte din bani. As putea sa o fac folosind economiile pentru fiica mea, care trebuie sa mearga anul viitor la facultate. Fratele imi spune ca in 8-10 luni imi poate inapoia banii. Si mai zice sa e dispus sa faca orice fel de acte care sa garanteze ca va restitui imprumutul (inclusiv ca pune pe numele meu o cota din apartament; ceea ce nu ma intereseaza, vreau doar sa stiu ca voi avea banii anul viitor). Se poate face un contract de imprumut care sa
1) garanteze ca imi da banii
2) sa acopere situatia in care, Doamne fereste, i se intampal ceva (are un copil si ma gandesc ca apartamentul ii va reveni lui in o astfel de situatie)
3) sa acopere situatia in care mie mi se intampla ceva (astfel incat familia mea sa recupereze banii) ?
Cum spuneam, zice ca este dspus la orice acte, deci va rog sa ma ajutati cu orice sugestie.