avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Activitate Dan Soare

Activitate Dan Soare

Cred a actiunea in uzucapiune este singura cale de rezolvare. Vede cineva o alta posibilitate?
Buna ziua,
va rog, daca se poate, un sfat la urmatoarea problema cu care ma confrunt: mama mea a cumparat un teren in anul 1946, a achitat pretul, fiind eliberata o chitanta de catre Administratia vanzarei parcelelor din comuna-asa se numea atunci-din care rezulta ca mama a cumparat terenul si a achitat pretul.. In baza acestei chitante a fost deschis dosarul fiscal, s-au platit impozite pentru terenul in cauza etc. La Primarie, mama mea figureaza ca fiind proprietara pe acest teren.. Dupa decesul mamei am obtinut, de la notar, un certificat de mostenitor, insa in masa succesorala nu a fost trecut acest teren. Am solicitat un supliment la certificatul de mostenitor, insa mi s-a cerut titlul de proprietate al acestui teren.. Primaria mi-a comunicat ca nu poate emite titlul de proprietate in baza legii 18/1991, intrucat acest teren nu a intrat in proprietatea statului. Prin urmare, cum obtin un titlu de proprietate al acestui teren, daca se poate emite asa ceve in cazul de fata, sau ce actiune trebuie sa formulez la instanta pentru a obtine suplimentul la certificatul de mostenitor? Mentionez ca mostenitori am fost eu si sora mea, insa,din pacate, sora mea a decedat, nu a avut copii. iar tatal nostru a decedat cu mult inainte.. Va multumesc mult!
Poate cineva sa ne spuna cat ar costa infiintarea unui cabinet medical individual
( avize, taxe, onorariu infiintare) si care sunt pasii de urmat? Va multumim.
Judecatoria Y a fost desfiintata si arondata Judecatoriei Z. Stim asta de la grefiera sefa a Judecatoriei Z, care nu a dat si alte relatii pt ca nu le cunostea. Ulterior am citit asta si in presa din localitatea Y, despre desfiintare. Nu era obligatia Judecatoriei Z sa anunte partile, prin citatie, ca Judecatoria Y a fost desfiintata si arondata? Nu am gasit actul normativ care prevede desfiintarea. La MJ nu aveau cunostinta despre desfiintarea JY. Ciudat...
Va multumesc mult. Daca vor face repunere pe rol ii vor obliga la plata taxei de timbru judiciar, 50%, daca este din vina partilor. Dar oare Judecatoria nu era obligata sa anunte desfiintarea si arondarea? Partile nu locuiesc in circumscriptia Judec.Z si nici a Judec. Y, care a fost desfiintata, ci in circumscriptia Judec. X, unde a fost depus pt. consfintire acordul de mediere, judecatorie care si-a declinat competenta pe motiv ca imobilul ce a facut obiectul medierii se afla in raza Judec.Y, fara a tine cont si de dispozitiile art. 59 alin.(2) din Legea 192/2006. Prin urmare, nu stiu daca Statul lucreaza pentru cetatean sau nu. Cu stima.
In luna iunie 2016, Judecatoria X declina competenta in favoarea Judecatoriei Y. Conform C.pr.civ. dosarul se trimite de indata judecatoriei in favoarea careia s-a declinat competenta. Prin urmare, in luna septembrie 2016, Judecatoria X trimite dosarul catre Judecatoria Z, in loc de Judecatoria Y asa cum s-a dispus prin hotararea judecatoreasca data de Judecatoria X (din greseala, au explicat cei de la Judecatoria X, contactati fiind telefonic). Judecatoria Z citeaza partile, sa se prezinte la termenul din octombrie 2016, fara alte mentiuni sau obligatii de indeplinit de catre parti. Fiind siguri ca dosarul a fost trimis gresit la Judec.Z in loc de Judec.Y, partile nu se prezinta la termenul de judecata de la Judec.Z si, in consecinta, instanta a suspendat cauza in temeiul art. 411 CPC. Contactand telefonic Judecatoria Z, grefiera sefa ne aduce la cunostinta faptul ca Judecatoria Y a fost desfiintata in aceasta vara, dosarele fiind arondate Judecatoriei Z si ca nu avea obligatia sa aduca acest fapt la cunostinta partilor din dosarele arondate. Am contactat telefonic Ministerul Justitiei, relatii publice, care ne-au comunicat ca nu au cunostinta despre desfiintarea Judecatoriei Y. Cine este vinovat de crearea acestei situatii si ce pot sa faca partile, cetateni romani simpli, fara pile, fara relatii, pentru a nu le fi ingradit accesul la justitie, drept garantat de Constitutie?? Precizez ca obiectul cauzei este "consfintire acord de mediere". Suntem convinsi ca sfaturile vor fi profesioniste, motiv pentru care va multumim din suflet.