avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Activitate Asunsao

Activitate Asunsao

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati prin a-mi oferi un raspuns la urmatoarea intrebare:
Persoana care inchiriaza un apartament intr-un bloc are obligatia sa prezinte contractul de inchiriere Asociatiei de Proprietari? Care este legea care reglementeaza acest aspect? In cazul in care este obligatoriu si persoana in cauza nu prezinta contractul ce implicatii are asupra Asociatiei de Proprietari si care sunt autoritatile carora se poate adresa Asociatia?

Va multumesc pentru ajutor!
Va multumesc pentru ajutor!

Procedurile pentru obtinerea autorizatiei de constructie nu au fost inca demarate. Pentru a evita neintelegerile pe termen lung as vrea sa indentific cadrul legal prin care sa-mi fac vecinii sa inteleaga ca nu imi pot afecta spatiul fara un acord prealabil. Asa incat va rog, daca imi puteti spune, care este legea in care este trecut acest procent de 100% pentru obtinerea acordului de incepere a unei astfel de lucrari.

Va multumesc inca o data pentru timpul oferit si pentru implicare!
Buna dimineata,
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul de fata vecinii doresc sa realizeze un sistem de acoperire a parcarilor care se afla chiar langa bloc pentru a evita caderea diferitelor obiecte de la vecinii de la etajele superioare. Eu sunt direct afectat pentru ca respectivul sistem urmeaza sa fie prins de balconul si bucataria mea. Sansele ca elementele constructiei pe zonele de prindere ale sistemului sa fie afectate sunt foarte mari si nu vreau sa imi asum acest risc.
In acest caz:
- Care este votul minim necesar?
- Este absolut necesar acordul meu pentru realizarea lucrarii?
Mentionez ca in cadrul adunarii hotarerea a fost luata de 11 membrii din totalul de 20 prezenti (totalul membrilor asociatiei este de 63), costul lucrarilor urmand a fi suportate numai de proprietarii care isi parcheaza masinile la parter.

Va multumesc!

Buna seara,
Care este numarul minim de votanti necesari pentru aprobarea unei lucrari de interventie la fatada blocului? Este obligatorie obtinerea acordului apartamentelor direct vizate de lucrari?
Va multumesc!