avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract inchiriere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract inchiriere apartament

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati prin a-mi oferi un raspuns la urmatoarea intrebare:
Persoana care inchiriaza un apartament intr-un bloc are obligatia sa prezinte contractul de inchiriere Asociatiei de Proprietari? Care este legea care reglementeaza acest aspect? In cazul in care este obligatoriu si persoana in cauza nu prezinta contractul ce implicatii are asupra Asociatiei de Proprietari si care sunt autoritatile carora se poate adresa Asociatia?

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:29, 10 Februarie 2017
Persoana care a inchiriat nu are nicio obligatie sa prezinte asociatiei contractul de inchiriere.
Singura obligatie este sa se inscrie in cartea de imobil. Nici sa predea vreo cipie a cartii de identitate nu este obligata.
Nici proprietarul nu este obligat sa prezinte asociatiei contractul de inchiriere.
Asociatia de proprietari administreaza proprietatea comuna, nu proprietatea individuala.
Ca atare, un proprietar isi poate inchiria locuinta fara a da socoteala asociatiei de proprietari.

Exista un singur amendament, si anume cazul in care chiriasul doreste sa-si deschida punct de lucru sau numai sediu social. In acest caz proprietarul este cel care se prezinta la presedintele asociatiei si la vecinii direct afectati pentru a lua semnaturile de acord. Dar nici in acest caz nu trebuie sa prezinte contractul de inchiriere, acesta avand caracter confidential.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele imi cere contractul si viza de flotant alopici2005 alopici2005 buna ziua am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? ... (vezi toată discuția)
Dreptul chiriasului de a avea firma in apartamentul inchiriat Costica33 Costica33 A venit la asociatia de proprietari un chirias care spune ca sa-i semnam noi o cerere prin care sa aprobam inchirierea de catre el persoana fizica catre o ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comun magi magi Bună ziua, în urmă cu trei luni am încheiat un contract de închiriere a unei boxe, situate la parterul scării blocului unde locuiesc. Contractul este ... (vezi toată discuția)