Buna seara,
Care este numarul minim de votanti necesari pentru aprobarea unei lucrari de interventie la fatada blocului? Este obligatorie obtinerea acordului apartamentelor direct vizate de lucrari?
Va multumesc!
Pentru a se lua o hotarare in adunarea generala, aceasta trebuie sa fie statutara. Asta inseamna ca la prima adunare ar trebui sa fie prezenti macar 50%+1 dintre proprietari iar la reconvocare nu mai este necesar un anumit procent, In ambele situatii hotararile se iau cu votul pozitiv al majoritatii celor prezenti.
Asadar hotararea se ia prin votul "pentru" al majoritatii celor prezenti in ambele cazuri. Sigur ca fiind in discutie o cheltuiala ce se repartizeaza pe cota parte indiviza (in functie de suprafata utila a apartamentelor), se va tine cont de aceasta, adica fiecare vot va avea o pondere proportionala cu SU a apartamentului.
Daca fatada blocului necesita reparatii, nu are sens sa discutam de acordul celor direct sau indirect afecatati. De fatada blocului sunt afectati toti daca discutam de reparatii ale acesteia.
Sunt alte situatii in care trebuie sa se tina cont de cei direct invecinati, sus, jos, stanga, dreapta....
Buna dimineata,
Va multumesc pentru raspuns.
In cazul de fata vecinii doresc sa realizeze un sistem de acoperire a parcarilor care se afla chiar langa bloc pentru a evita caderea diferitelor obiecte de la vecinii de la etajele superioare. Eu sunt direct afectat pentru ca respectivul sistem urmeaza sa fie prins de balconul si bucataria mea. Sansele ca elementele constructiei pe zonele de prindere ale sistemului sa fie afectate sunt foarte mari si nu vreau sa imi asum acest risc.
In acest caz:
- Care este votul minim necesar?
- Este absolut necesar acordul meu pentru realizarea lucrarii?
Mentionez ca in cadrul adunarii hotarerea a fost luata de 11 membrii din totalul de 20 prezenti (totalul membrilor asociatiei este de 63), costul lucrarilor urmand a fi suportate numai de proprietarii care isi parcheaza masinile la parter.
itind primul mesaj eu am crezut ca vreti sa reparati peretii exteriori, sa faceti o zugraveala sau termoizolatie... Dar din explicatiile urmatoare se vede ca e cu totul altceva. Puteti sa hotarati in asociatie cu votul a 100% pentru ceea ce spuneti dar nu are nimeni voie sa faca asemenea acoperis, anexa... fara un proiect, fara aprobarile legale de la primarie care are un plan urbanistic zonal in care trebuie sa se incadreze orice lucrare de constructii.
Daca se apuca de treaba sesizati sectia urbanism din cadrul primariei, disciplina in constructii sai Inspectoratul de Stat in Constructii.