Buna seara,
Care este numarul minim de votanti necesari pentru aprobarea unei lucrari de interventie la fatada blocului? Este obligatorie obtinerea acordului apartamentelor direct vizate de lucrari?
Va multumesc!
Procedurile pentru obtinerea autorizatiei de constructie nu au fost inca demarate. Pentru a evita neintelegerile pe termen lung as vrea sa indentific cadrul legal prin care sa-mi fac vecinii sa inteleaga ca nu imi pot afecta spatiul fara un acord prealabil. Asa incat va rog, daca imi puteti spune, care este legea in care este trecut acest procent de 100% pentru obtinerea acordului de incepere a unei astfel de lucrari.
Va multumesc inca o data pentru timpul oferit si pentru implicare!
Inseamna ca nu am fost clar si este vina mea. Repet, in speranta ca acum se intelege. Am spus ca pot sa-si dea acordul 100%, exagerand poate si 150%, dar nu acest acord este important pentru a construi ceva in Romania. Importanta este autorizatia de constructie. Cine vrea sa construiasca ceva este obligat de legislatia in constructii sa obtina autorizatie de constructie. Primaria care elibereaza autorizatia de constructie va pune conditii celui ce o solicita si va aproba realizarea lucrarii daca se indeplinesc cerintele legale. Printre conditii exista si obtinerea acordului unor persoane ca de exemplu vecinii direct afectati si acordul conducerii asociatiei de proprietari.
Prin ceea ce am scris cu 100% am vrut sa arat ca in zadar are cineva acordul tuturor din bloc sau asociatie ca logic nu este suficient.