avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate gabrielconstantin

Activitate gabrielconstantin

Mulțumesc pentru ajutor, știu că a trecut mai mult de trei ani de când am postat însă sfaturile legale mi-au fost de folos in momentele respective.
Dosarul s-a clasat, nu s-a făcut surplus la certificatul medico legal, am avut trei luni permisul suspendat.
Peste doi ani am avut proces în care am fost citat împreună cu casa de asigurări și am angajat un avocat care s-a ocupat de tot iar victima a fost despăgubită de asigurator in întregime.

Laszlo Bicsak a scris:

In cazul in care ramane cu pana in 90 zile ingrijiri conform certificatul medica legal, dosarul de urmarire penala se claseaza de catre procurorul de caz de la parchet. Veti primi o amenda si veti avea permisul suspendat o perioada, posibil 2-3 luni.
Daca trece peste 90 zile, puteti primi o condamnare cu inchisoare, mai mult ca posibil cu suspendare.
Referitor la ce credeti dumneavoastra ,ca nu poate trece peste 90 zile cu trei fracturi, va inselati... Depinde de vindecarea vatamatului. El poate cere un supliment si eventual o revizuire pe langa primul certificat medico legal, mai ales ca poate exista posibilitatea unor complicatii.

Buna seara,

Am fost implicat intr-un accident cu victime omenesti, vina a fost a mea, neacordare de prioritate.

Dosarul penal s-a clasat astazi deoarece are mai putin de 90 de zile de ingrijiri medicale.

In momentul de fata urmeaza procesul civil intentat de victima impotriva firmei de asigurari, si exista posibilitatea sa fiu chemat in in instanta ca intervenient.

In Ianuarie trebuie sa plec in Marea Britanie pentru cautarea unui loc de munca.

Intrebarile mele sunt:

Prezenta mea este obligatorie la proces?

Exista posibilitatea sa dau vreo marturie inainte de proces?

Cat poate dura pana sunt instintat prin posta ca trebuie sa ma prezint la proces?

Exista posibilitatea sa dau o marturie la consulatul din Marea Britanie ca sa nu mai fiu nevoit sa plec in tara?

Va multumesc anticipat pentru ajutor, daca mai sunt detalii care mi-au scapat va rog sa ma intrebati.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns si faptul ca m-ati putut ajuta sa vad situatia in felul acesta. Victima trebuie despagubita din partea asiguratorului motiv pentru care a mers mai departe cu depunerea plangerii si certificatul medico-legal.
Spuneti-mi va rog, in scenariul in care se decide sa mearga mai departe cu plangerea, din punct de vedere penal, ce-as putea pati?
Tinand cont ca sunt hotarat sa nu o 'impac' din punct de vedere banesc in vreun fel.

Mentionez ca la trei fracturi nu cred ca exista posibilitatea sa beneficieze de 90 de zile de ingrijiri medicale. Citisem ca nu e penal daca nu are 90 de zile de ingrijiri medicale.
Buna ziua,

Pe data de 10.07.2016 am fost implicat intr-un accident rutier in care nu am acordat prioritate iar victima a fost o tanara motociclista.
Ieseam de la o pensiune care se afla in curba, rotile calcau prima banda, nu aveam vizibilitate datorita vegetatiei crescute (salcami) pe prima banda, m-am asigurat, am inaintat, din curba venea motocicleta si a lovit bara masinii, s-a destabilizat si a fost aruncata la o distanta de cativa zeci de metri. Politia a venit, apoi ambulanta. Alcoolemie 0, atat eu cat si victima.

Au trecut cateva luni de atunci iar ea la cateva zile dupa accident dupa ce am vizitat-o la spital si m-am intalnit si in oras m-a asigurat ca vrea doar sa se despagubeasca prin RCA.

Am sunat agentul care se ocupa de caz si a spus ca a depus plangere impotriva mea si ma poate chema la declaratie doar dupa ce victima obtine certificatul medico-legal de la IML, ceea ce a spus si dansul ca dureaza.

Are trei fracturi, 2 la ambele brate si unul la picior, la trei zile dupa accident avea antebratele in ghips si piciorul.

Dosarul pentru RCA a fost depus. Am verificat pe ASF.

In cazul in care se va depune plangere, la ce ma pot astepta? Cum as putea sa ma impac cu ea?

Subliniez faptul ca doresc o impacare cu victima si imi pare extrem de rau pentru situatia acesteia tinand cont ca n-as putea stii vreodata prin ceea ce a trecut in lunile in care era imobilizata la pat.

Ce atitudine pot avea in situatia aceasta? Nu ma pot gandi decat ca am vatamat fiica, sora, logodnica cuiva si ca puteam sa-i sfarsesc viata astfel astfel mi-e frica sa nu 'inghet' intr-un moment al conversatiei in care voi fi blamat (pe buna dreptate, astfel de aici si blocajul)