avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ccrys

Activitate ccrys

Buna ziua

Detin un titlu de proprietate cu nr tarla gresit emis in anul 1994.

Atunci cand am incercat sa ii fac cadastru am descoperit greseala.

Terenul este emis de primaria Barcanesti. Nu exista o adeverinta de punere in posesie.

In anul 2011 terenul a trecut din extravilan in intravilan si a intrat in adiministrarea orasului Ploiesti.

Toate taxele le platesc la primaria Ploiesti.

M-am adresa pentru solutionare catre primaria Barcanesti.

Ei au descoperit ca problema nu este numai la mine, au gasit inca 5 titluri de proprietate cu nr tarla gresit (efect domino). Mi-au explicat ca trebuie sa cheme pe toti proprietarii/mostenitorii si ca nu sunt obligati sa coopereze, fie sunt rudele certate ele si nu vor sa aduca actele care arata gradul de rudenie intre mostenitori. In concluzie ca este o procedura complicata si ca nu va avea succes. De asemenea nu exista un plan de parcelare digital si ar trebui ca primaria Ploiesti sa il faca.
Drept urmare m-au trimis sa ma adresez catre primaria Ploiesti deoarece ei adiministreaza terenul incepand cu 2011 si tot ei incaseaza taxele.

Raspunsul primariei Ploiesti: Va informam ca potrivit informatiilor obtinute, potrivit HG nr 890/2005 art 5, obligatia intocmirii planului parcelare revine Comisiei Locale de Fond Funciar Barcanesti. Mentionam ca primaria Ploiesti a alocat fonduri bugetare pentru lucrari de inregistrare sistematica a sectoarelor cadastrale din Unitatea Administrativ Teritoriala Ploiesti conform notei de fundamentare nr 304503/31.05.2021, din care face parte si sectorul cadastral care cuprinde tarlaua si parcala dvs, urmand ca la momentul demararii acestor lucrari proprietarul sa fie notificat.

Deci in momentul de fata sunt plimbat intre cele doua primarii fara sa primesc nimic clar. Din ce stiu eu ar trebui sa exista o rezerva de pamant care sa fie atribuita atunci cand exista probleme de felul asta. Primarul mi-a spus ca nici macar asta nu au.

Mi s-a spus ca si daca apelez in instanta aceasta va dispune modificarea titlului de proprietate si se va bloca procesul la fel cum este si acum.
Parintii mei sunt in viata si vor sa imi treaca apartamentul pe numele meu.

Eu mai am un frate care este de acord si nu are nici o pretentie intrucat si el o sa primeasca alta proprietate.

Dupa noua lege,privind faptul ca orice tranzactie de peste 50000 lei trebuie sa se faca prin virament bancar,care ar fi riscurile daca o facem fictiv?Ar putea fi atacat cu usurinta de frate, dupa moartea parinitlor,daca se razgandeste?Sunt sanse sa imi iau amende de la fisc?

Din ce am inteles de la notar,ar trebui macar achitat jumatate din pretul apartamentului (30.000euro dupa grila notariala) cca 15.000 auro prin banca.

Bineinteles ca nu dispunem de aceasta suma de bani si tot de la notar am inteles ca si daca am imprumuta acei bani,dupa tranzactie ar trebui pastrati in cont cca 6luni si abia apoi pot fi retrasi.
Nu intentionez sa il vand viitorul apropiat.
Buna ziua,

Parintii mei vor sa imi faca mie si sotiei act de donatie pt apartament.

Eu am frate care nu este interesat de acest apartament si va da o declaratie cu privire la acest lucru,intrucat si el va primi alta proprietate de la parintii nostrii.

In ce masura se poate ataca acest act de donatie daca el sa razgandeste pe viitor si ce sanse de castig are?

Dupa dobandirea apartamentului prin act de donatie, se poate vinde unui client care vrea sa faca credit prin banca?