avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare prin banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare prin banca

Parintii mei sunt in viata si vor sa imi treaca apartamentul pe numele meu.

Eu mai am un frate care este de acord si nu are nici o pretentie intrucat si el o sa primeasca alta proprietate.

Dupa noua lege,privind faptul ca orice tranzactie de peste 50000 lei trebuie sa se faca prin virament bancar,care ar fi riscurile daca o facem fictiv?Ar putea fi atacat cu usurinta de frate, dupa moartea parinitlor,daca se razgandeste?Sunt sanse sa imi iau amende de la fisc?

Din ce am inteles de la notar,ar trebui macar achitat jumatate din pretul apartamentului (30.000euro dupa grila notariala) cca 15.000 auro prin banca.

Bineinteles ca nu dispunem de aceasta suma de bani si tot de la notar am inteles ca si daca am imprumuta acei bani,dupa tranzactie ar trebui pastrati in cont cca 6luni si abia apoi pot fi retrasi.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:23, 26 Martie 2017
Va sfatuiesc sa faceti plata prin banca,sa treceti suma reala,altfel, puteti fi cercetat ptr.evaziune fiscala si/sau spalare de bani.
Parintii va pot face donatie iar fratele sa dea in acelasi timp o declaratie notariala in care precizeaza ca nu va avea nicio pretentie.

Aceeasi declaratie trebuie sa dati si dvs in favoarea fratelui.

Pentru a nu exista discutii si animozitati discutati aceste optiuni cu parintii si fratele iar ambele tranzactii sa se faca in acelasi timp la acelasi notar (donatiile catre copii).

In cazul in care parintii nu vor mai avea nicio proprietate unde sa locuiasca isi pot rezerva dreptul de uzufruct viager in ambele donatii.
Buna ziua !
Postarea dvs. nu face decat sa va dovedeasca vinovatia cu privire la incercarea de eludare a legii , conditii in care nu cred ca un specialist v-ar putea da un sfat care sa incurajeze acest demers .
In masura in care nu dispuneti de sumele necesare , o solutie ar putea fi donatia .
Luati o decizie inteleapta !
Faceti tranzactia asa cum e ea reala, donatie. Ce alti mostenitori rezervatari ar avea parintii in afara de celalalt parinte? Se poate asigura rezerva parintelui ramas in viata sau parintii dv. raman fara bunuri?
Asa cum v-au sfatuit si colegii mei, ori faceti contractul de vanzare cu suma reala, ori faceti un contract de donatie (cu toate dezavantajele acestuia: rezerva succesorala, ingratitudine). Mai e si varianta testamentului cu dezavantajul revocarii sau al atacarii.

Alte discuții în legătură

Vanzare/cumparare parinti/copii, solutia cea mai buna? testament? andipop7777 andipop7777 Buna ziua. Parintii mei au hotarat sa-mi vanda casa, pentru a se asigura ca-mi ramane mie. Am un frate, cu care suntem in relatii foarte proaste. El a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu uzufruct viager Florin_IT Florin_IT Parintii mi-au vandut un apartament cu clauza de uzufruct viager. Am platit un pret rezonabil pe el ( 66 % din pretul de ghid notarial ), avand in vedere ca nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat dumitrachectin dumitrachectin Buna ziua. Acum 5 ani parintii mei au trecut apartamentul lor pe numele unei prietene de familie, dar ei au continuat sa stea in el in toti acesti ... (vezi toată discuția)