avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare prin banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare prin banca

Parintii mei sunt in viata si vor sa imi treaca apartamentul pe numele meu.

Eu mai am un frate care este de acord si nu are nici o pretentie intrucat si el o sa primeasca alta proprietate.

Dupa noua lege,privind faptul ca orice tranzactie de peste 50000 lei trebuie sa se faca prin virament bancar,care ar fi riscurile daca o facem fictiv?Ar putea fi atacat cu usurinta de frate, dupa moartea parinitlor,daca se razgandeste?Sunt sanse sa imi iau amende de la fisc?

Din ce am inteles de la notar,ar trebui macar achitat jumatate din pretul apartamentului (30.000euro dupa grila notariala) cca 15.000 auro prin banca.

Bineinteles ca nu dispunem de aceasta suma de bani si tot de la notar am inteles ca si daca am imprumuta acei bani,dupa tranzactie ar trebui pastrati in cont cca 6luni si abia apoi pot fi retrasi.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:23, 26 Martie 2017
Nu trebuie păstrați 6 luni banii în bancă. Vânzătorul are dreptul ca mâine să-i scoată pe toți, că de asta a vândut să se folosească de bani acum.
Faceți rost de bani, împrumutați-vă temporar de la rude prieteni..., dacă vreți să cumpărați un imobil prin V/C.
Legea permite ca o parte din bani sa-i dați din mână în fața notarului la semnarea actelor, dar obligatoriu cealaltă parte de bani se plătește prin cont bancar prin depunere de către cumpărător în contul vânzătorului.
Soluția ar fi să accesați un credit bancar deoarece ca să fie V/C trebuie să faceți tranzacția la un preț apropiat de prețul pieței, chiar dacă o parte din bani cât permite legea vor fi plătiți din mână la notar înaintea semnării actelor.
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/cumparare parinti/copii, solutia cea mai buna? testament? andipop7777 andipop7777 Buna ziua. Parintii mei au hotarat sa-mi vanda casa, pentru a se asigura ca-mi ramane mie. Am un frate, cu care suntem in relatii foarte proaste. El a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu uzufruct viager Florin_IT Florin_IT Parintii mi-au vandut un apartament cu clauza de uzufruct viager. Am platit un pret rezonabil pe el ( 66 % din pretul de ghid notarial ), avand in vedere ca nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat dumitrachectin dumitrachectin Buna ziua. Acum 5 ani parintii mei au trecut apartamentul lor pe numele unei prietene de familie, dar ei au continuat sa stea in el in toti acesti ... (vezi toată discuția)