avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate nelu1968

Activitate nelu1968

Răspuns la discuția Modificare valoare contract
Valoarea, inclusiv TVA, se incadreaza in prevederile bugetare. Problema este insa ca punctul de vedere al compartimentului juridic este insusit si de conducerea institutiei.
Pe parcursul anului 2017, printr-o achizitie directa din SEAP, am incheiat un contract de servicii cu o societate pentru prestarea de servicii de consultanta. La incheierea contractului, prestatorul nu era platitor de TVA, astfel ca in contract a fost trecuta valoarea exclusiv TVA, fara a se specifica faptul ca prestatorul nu este platitor de TVA.
In luna decembrie 2017, prestatorul ne-a instiintat ca a devenit platitor de TVA, astfel ca am intocmit un act aditional la contract prin care am dorit sa modificam valoarea contractului prin includerea TVA-ului. Actul aditional l-am inaintat la serviciul juridic pentru avizare, insa ne-am lovit de refuzul categoric al acestora, motivatia fiind faptul ca pretul contractului se majoreaza,
Avand in vedere faptul ca prestatorul nu poate factura prestatia efectuata decat incluzand TVA-ul, care ar fi dupa parerea d-voastra, modalitatea legala de a rezolva aceasta speta?
Am priceput, va multumesc frumos.
Cu scuzele de rigoare ... nu m-ati lamurit. Sa facem procedura simplificata sau achizitie directa?
nimeni? nimic? nici o parere macar?
As dori un raspuns referitor la interpretarea prevederilor art. 19 din legea 98. mai pe scurt ... pe parcursul anului 2016 am achizitionat direct din SEAP o oferta in baza careia am incheiat un contract de executie lucrari de canalizare ape pluviale cu o valoare totala de aproximativ 400.000 lei, exclusiv TVA. Acum a aparut necesitatea prelungirii retelei de canalizare (pluviala si menajera) pe o alta strada. Valoarea estimata rezultata in urma elaborarii SF-ului este de 308.500 lei. pentru atribuirea contractului eu am propus abordarea procedurii simplificate (fosta cerere de oferte). In schimb, prevalandu-se de prevederile art. 19 din lege, doua dintre colege sustin ca se pot cauta in SEAP oferte pentru atribuirea directa a contractului. As dori sa ma lamuriti cu privire la prevederile acestui articol de lege. Mentionez ca pentru acest tip de lucrari nu au mai fost facute achizitii in acest an in afara de cel de 400.000 lei, mentionat la inceput.