avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Modificare valoare contract
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Modificare valoare contract

Pe parcursul anului 2017, printr-o achizitie directa din SEAP, am incheiat un contract de servicii cu o societate pentru prestarea de servicii de consultanta. La incheierea contractului, prestatorul nu era platitor de TVA, astfel ca in contract a fost trecuta valoarea exclusiv TVA, fara a se specifica faptul ca prestatorul nu este platitor de TVA.
In luna decembrie 2017, prestatorul ne-a instiintat ca a devenit platitor de TVA, astfel ca am intocmit un act aditional la contract prin care am dorit sa modificam valoarea contractului prin includerea TVA-ului. Actul aditional l-am inaintat la serviciul juridic pentru avizare, insa ne-am lovit de refuzul categoric al acestora, motivatia fiind faptul ca pretul contractului se majoreaza,
Avand in vedere faptul ca prestatorul nu poate factura prestatia efectuata decat incluzand TVA-ul, care ar fi dupa parerea d-voastra, modalitatea legala de a rezolva aceasta speta?
Cel mai recent răspuns: nelu1968 , utilizator 15:41, 7 Februarie 2018
Faptul ca, pretul contractului se majoreaza, nu este treaba compartimentului juridic ci a conducerii societatii care poate dispune pana la ce cuantum este dispusa sa achite contravaloarea unui contract. Compartimentul juridic nu trebuie decat sa avizeze pentru conformitate actul aditional. Avizarea se realizeaza dovedindu-se ca s-a respectat forma legala de intocmire. Raspunderea pentru pretul achitat, sau pentru costul contractului nu va fi suportata de compartimentul juridic.
Valoarea, inclusiv TVA, se incadreaza in prevederile bugetare. Problema este insa ca punctul de vedere al compartimentului juridic este insusit si de conducerea institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva catre contractant noa noa Daca o societate incheie un contract cu alta societate (prestator) neplatitoare de tva (care la data terminarii contractului devine platitoare de TVA), se ... (vezi toată discuția)
Pret manopera contract Remomting Remomting Am incheiat un contract de prestatii servicii cu valoare de manopera de 60 lei ml fara a specifica ca nu contine TVA.Beneficiarul imi refuza factura eu fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la castigarea unei licitatii pe seap firma noastra ... Monica Constantin Monica Constantin Buna ziua, la castigarea unei licitatii pe SEAP firma noastra era neplatitoare de TVA, drept urmare s-a incheiat un contract in care s-a stipulat valoarea fara ... (vezi toată discuția)