avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata TVA catre contractant
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata TVA catre contractant

Daca o societate incheie un contract cu alta societate (prestator) neplatitoare de tva (care la data terminarii contractului devine platitoare de TVA), se achita valoarea contractului cu TVA sau fara la finalizarea acestuia?
Cel mai recent răspuns: noa , utilizator 14:25, 10 Octombrie 2017
Depinde de contract si de facturile emise.
De exemplu, daca transferul dreptului de proprietate are loc la final iar pe parcurs s-au facturat avansuri (cu si fara TVA), acelea se storneaza asa cum s-au facturat fiecare (cu si fara TVA) iar factura finala e cu TVA, pentru intreaga valoare.

Alta situatie: un contract de prestari servicii (un program informatic modular de exemplu) care se intinde pe mai multe luni. Contractul prevede facturarea produselor informatice intermediare pe masura ce acestea sunt executate, pe baza de devize de lucrari. Cum transferul drepturilor si obligatiilor are loc in fiecare etapa intermediara, fiecare facturare e finala (fara sau cu TVA).

Din acest motiv pretul contractelor se stipuleaza: "x lei, exclusiv TVA".
La dvs. depinde ce a scris furnizorul in contract. Daca nu este trecut "exclusiv taxa", atunci pretul final ar trebui sa fie cel stipulat, inclusiv taxa.
Este vorba de lucrari care se platesc dupa receptie, cand societatea devenise platitoare de TVA (in ctr. incheiat se stipula plata fara tva). Se va intocmi act aditional pentru plata TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inchei un contract trebuie sa fac referire la facturi? nicolaecostel nicolaecostel Buna ziua, sunt nou pe acest site util si am nevoie de un ajutor de la dumneavoastra. De curand am deschis impreuna cu cineva o societate ce ofera servicii de ... (vezi toată discuția)
Constructii-recunoastere venituri si impozitare cornelia.dan cornelia.dan Sucursala in RO a unei persoane juridice nerezidente din Germania are urmatoarele tranzactii: 1) Cod CAEN Servicii de inginerie si constructii -Suc din RO ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)