avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Constructii-recunoastere venituri si impozitare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Constructii-recunoastere venituri si impozitare

Sucursala in RO a unei persoane juridice nerezidente din Germania are urmatoarele tranzactii:

1) Cod CAEN Servicii de inginerie si constructii -Suc din RO este antreprenor general. Am contract
in derulare de constructive cladire care se intinde pe o perioada de 2 ani.
Contractul incheiat intre Suc din RO si client din RO ptr care construiesc imobilul se bazeaza pe transe de avansuri aferente fiecarei faze de proiect.
Ex. Ctr este conceput pe 4 faze de proiect, inainte de fiecare faza eu facturez procentual catre client- emit o factura de avans de 10%, apoi la urmatoarea faza avans nr 2 de 30% si tot asa pana acopar valoarea contractului.
Aceste facturi de avans nu se storneaza si nu se emite ulterior o factura finala la momentul finalizarii contractului.
Lunar, Suc din RO inregistreaza cheltuielile alocate pe proiect concomitent cu venituri din servicii in curs de executie. La finalul lunii ch pe proiect se anuleaza cu veniturile in curs de executie
Ex cls 628=401 1000 lei concomitent cu 332=712 1000 lei

La finalul proiectului, dupa perioada de 2 ani, in momentul in care se face receptia finala a imobilului societatea anuleaza avansurile facturate initial (cf contract) prin trecerea acestora pe venituri din prestari servicii si in acelasi timp anuleaza serviciile in curs de executie inregistrate lunar (in baza cheltuielilor)
419avansuri =704venituri din servicii cu total valoare de avansuri facturata in cei 2 ani (val contractului)
332=712 venituri in curs de executie cu valoarea cumulate inregistrata in toata perioada-cei 2 ani.

Sunt corecte tranzactiile de mai sus si recunoasterea pe venituri a serviciilor prestate de catre Suc din RO?

Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
cornelia.dan, utilizator

Alte discuții în legătură

Plante ornamentale simoponea simoponea Buna ziua! Am achizionat 40 buc de thuya ce se planteaza pe terenul firmei si as dori sa stiu nota contabila? multumesc! (vezi toată discuția)
Note contabile constructii previas previas firma se ocupa mai recent cu executarea lucrarilor de constructii si as dori sa stiu daca notele contabile sunt corecte 5121=419 avans client 411=419,4427 ... (vezi toată discuția)
Stornare avans si emitere factura finala anansc83 anansc83 Am si eu o intrebare referitoare la facturarea unor bunuri contractate in valuta, facturate in lei: 1. In contract se specifica ca plata se va efectua la ... (vezi toată discuția)