avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate keeper

Activitate keeper

CONTRACT FURNIZARE ENERGIE ELECTRICA NONCASNIC.

Electrica furnizare a trimis spre semnare,cu precizarea ca trebuie acceptat neconditionat ,un tarif de peste 7 ori fata de contractul initial;de l 0.78 la 4.41. incepand cu 1 ian. 2022 dar l-m primit pe 17.03 ac. Ce variaante am?
Contestatia in anulare obisnuita-civil
Motive legale de invocat Daca intr-un apel anulat pe exceptia netimbrarii apelantu poate invoca faptul ca n-a fost in tara in luna respectiva si ca atare n-a intrat in posesia citarii chit ca din punctul de vedere al instantei procedura este completa.Se poate invoca dreptul de acces la justitie si un proces echitabil? Se poate invoca faptul ca desi de jure instanta este acoperita ,de faacto apelantul n-a intrat in posesia adresei, Alte motive legale de ordine publica?
Variante de atac pentru anulare apel pentru netimbrare
S-a suspendat in lipsa partilor .
intrebare: Pot face un nou apel in aceasta cauza si sa reiau totul de la inceput?t
Anumiti avocati recomanda repunerea pe rol. Acest lucru inseamna sa fac o cerere pentru repunerea dosarului pe rol sau sa retrimit toate actele pe care
le-am trimis prima data(apel,hotarare prima instanta,etc.)? ?
EXCEPTIA DE NETIMBRARE A CERERII DE APEL.
Întrucât apelul formulat nu a fost legal timbrat, prin rezoluția din data de 15.11.2019, s-a
stabilit în sarcina apelantei contestatoare obligația de a achita taxa judiciară de timbru în
cuantum de 500,00 lei, aferentă cererii de exercitare a căii de atac pe care a formulat-o, conform
prevederilor art.23 alin.1 lit. b din OUG nr.80/2013, această obligație fiindu-i adusă la cunoștință
la data de 25.11.2019, astfel cum rezultă din procesul – verbal de înmânare aflat la fila 19 din
dosarul cauzei. Obligația trebuia îndeplinită până cel mai târziu la primul termen de judecată la
care va fi legal citată.
Constatând că până la termenul de judecată de astăzi apelanta – contestatoare nu și-a
îndeplinit obligația stabilită în sarcina sa, în temeiul dispozițiilor art. 470 alin. 2, a art. 247
raportat la art. 197 din Codul de procedură civilă, tribunalul, din oficiu, a invocat excepția de
netimbrare a cererii de apel și a rămas în pronunțare asupra acesteia.
În conformitate cu prevederile art. 248 alin. 1 Cod proc. civ.,
INTREBARE-Avand in vedere ca adresa de comunicare la care face referire instanta nu mi-a parvenit niciodata si ca atare nu m-am putut conforma mi-a fost anulata cererea de apel.Definitiva.
Pot invoca faptul ca nu am primit comunicarea ,nu am semnat eu sau altcineva pt primirea ei si sa solicit reexaminarea cererii de timbrare?.
La primul termen din feb 2020 s-a hotarat suspendare pt parti lipsa .
Am contestat s-a admis si-n mai mi s-a cerut sa timbrez cererea de suspendare. Fiind primul termen de ce nu mi s-a cerut sa completez cererea de timbrare di noe 2019.? Pot face cerere de reexaminare a timbrarii la aceeasi instanta?
Prin ce act stabileste Primaria cuantumul impozitului pe cladire datorat in baza declaratiei depuse de contribuabil? Cumva printr-o Decizie de impunere?
Intreb pentru ca suma datorata cu titlu de impozit calculata de Primarie poate fi stabilita eronat, astfel incat sa fim in situatia in care este necesar sa atacam acel act. Daca primaria are obligatia prin lege sa comunice suma datorata de contribuabil ,mai ales in cazul in care suma s-a modificat fata de anul precedent.Este obligatia contribuabilului sa se intereseze?
Un grup de turisti care a rezervat un pachet turistic pentru care a platit jumatate prin banca,a plecat ,fara sa anunte,cu o zi mai devreme ,si fara sa achite diferenta.Ulterior au inventat diverse motive pentru a justfica plecarea frauduloasa.
Primaria a emis un nou dosar de execuare silita pentru aceeasi contraventie ,intre aceleasi parti, cu dosar pe rol contestare la executare silita in bazalegi 270/2017.,pentru primul dosar.
Se poate cere conexarea?
Trebuie facuta o noua contestatie sau e suficient sa se mentioneze acest lucru in cererea de conexare?
Exista un model de cerere de conexare?
Astfel, prin HG nr. 33/2018, publicată ieri în Monitorul Oficial, au fost stabilite contravențiile aflate în sfera prevenției. Acestea sunt din diverse domenii de activitate. Au fost enumerate și câteva contravenții prevăzute de Codul de procedură fiscală și de Codul fiscal pentru care se aplică măsura prevenției.
Contravențiile din domeniul fiscal enumerate de cele două coduri sunt:
• Contravenții prevăzute de Codul de procedură fiscală (art. 336. Contravenţii)
(1) Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii, infracțiuni:
a) nedepunerea de către contribuabil/plătitor la termenele prevăzute de lege a declarațiilor de înregistrare fiscală, de radiere a înregistrării fiscale sau de mențiuni;
b) neîndeplinirea de către contribuabil/plătitor la termen a obligațiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor și veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume, precum și orice informații în legătură cu impozitele, taxele, contribuțiile, bunurile și veniturile impozabile, dacă legea prevede declararea acestora;


keeper a scris:

Legea preventiei stipuleaza ca reprezentantii autoritatilor cand constata o contraventie stabilesc un interval de timp pentru conformare.
Avand in vedere ca n-am depus evaluarea pana la 31 martie-in anii anteriori o puteai face si vara -primaria a aplicat o majorarer de la 02 % la 5%. Consider ca aceasta majorare este asimilata unei amenzi si ca primaria trebuia sa trimita o avertizare ,notificare pentru conformare.

Legea preventiei stipuleaza ca reprezentantii autoritatilor cand constata o contraventie stabilesc un interval de timp pentru conformare.
Avand in vedere ca n-am depus evaluarea pana la 31 martie-in anii anteriori o puteai face si vara -primaria a aplicat o majorarer de la 02 % la 5%. Consider ca aceasta majorare este asimilata unei amenzi si ca primaria trebuia sa trimita o avertizare ,notificare pentru conformare.