avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Oana382016

Activitate Oana382016

Răspuns la discuția Testament
Va multumesc mult pentru tot! M-ai lămurit: ambele sunt valabile. O seara frumoasa!
Răspuns la discuția Testament
Multumesc mult!
Ideea era ca ea tot asa vrea sa ramana tratamentele...mie casa si masina, iar altei persoane alta casa. Si dilema mea era daca sunt valabile ambele testamente (fiind făcute de aceeași persoana), deși sunt bunuri diferite; ambele fiind făcute în ani diferiți...
Răspuns la discuția Testament
Multumesc mult pentru ajutor!
Ne gândeam că nu e nicio problemă sa fie doua testamente, cu bunuri diferite, pentru persoane diferite...
Dar se pare ca nu e asa. Trebuie să refacem actele.

Multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Testament
Multumesc mult. Ca nici pe acelea nu le am...
Dar am încă o intrebare, daca nu e prea mult. Mătușa mea a lăsat pentru mine o casa, iar pentru altcineva inca o casa, in doua testamente diferite, făcute în date diferite, bunuri diferite. Este vreo problema? Sunt valabile ambele testamente? Atat pentru mine, cât și pentru cealaltă persoana?
Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția Testament
Multumesc pentru raspuns.
Pentru aceasta procedura este nevoie si de certificatele de naștere ale părinților mătușii? (De cele de deces am inteles ca este nevoie)
Multumesc pentru ajutor!
Discuție Testament
Buna ziua,
Am o intrebare: mătușa mea (încă traieste si e sănătoasă) mi-a lăsat prin testament casa si masina ei. Nu are copii, soțul(unchiul meu) a murit, iar părinții ei au murit. În momentul încheierii testamentului, părinții ei erau in viata, iar în prima parte a testamentului scrie in legatura cu părinții (caci atunci erau in viata) ca renunta sa ii puna moștenitori, in favoarea mea.
Intrebarea e urmatoarea:
Dacă părinții mătușii mele au murit dupa întocmirea testamentului, deși cand a fost făcut testamentul aceștia trăiau...eu cum dovedesc ca aceștia nu mai traiesc pentru a se prezenta la notar pentru succesiune? Nu am certificatele de deces... iar din cate am inteles, copiii, părinții si soțul sunt chemați la notar pentru dezbaterea moștenirii.
Mătușa mea are un frate...Se poate sa imi faca neplăceri în legătură cu testamentul? Adică sa atace acest act pentru a primi si el ceva?
Multumesc pentru ajutor!
Răspuns la discuția Intrebare procedura divort
Va multumesc foarte mult tuturor pentru pentru informatii si promptitudine!

O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Intrebare procedura divort
Dupa ce se va reexamina cererea ( si se vor indeplini cerintele ), se va relua procesul, banuiesc.
Răspuns la discuția Intrebare procedura divort
Va multumesc pentru raspunsul rapid.
Credeam initial ca s-a razgandit si din acest motiv s-a anulat cererea.
Este o problema ca inca nu am primit nicio citatie si nu am fost prezenta la prima infatisare?
Sau mai concret, de ce nu am primit pana acum nicio citatie, iar pe portal apare dosarul cu o prima infatisare ( trecuta ). Dupa ce se va reexamina cererea se va dispune un alt termen pentru infatisare? Daca nu primesc nici pana atunci citatie, ce trebuie sa fac? ma prezint fara citatie? doar de pe internet aflu urmatoarea infatisare...
sa merg la un avocat si sa ii expun pbl, desi nu am citatie?

Multumesc!
Buna ziua,

am o mare nelamurire, si anume:
Sotul meu a depus actele de divort in urma cu aproximativ 2-3 luni, la un avocat.
Pana in acest moment nu am primit nicio citatie cum ca ar trebui sa ma prezint la judecatorie. Insa pe site-ul judecatoriei am gasit dosarul nostru si ca o prima infatisare ar fi avut loc deja ( fara ca eu sau ea sa fim prezenti ). Avocata sotului i-a spus ca nu e nevoie sa mergem la prima infatisare pentru ca este vorba despre o adunare de consiliu si ca nu e nevoie sa fim prezenti...eu, sotia, oricum nu am primit nicio citatie.Efectiv daca nu ma uitam pe internet, nici nu stiam ca este in desfasurare procesul.
Eu sunt intr-o mare dilema, pentru ca: pe site acum, dupa ce a trecut "prima infatisare" apare la solutie: anulare cerere formulata de petent (sot )...avand ca obiect desfacerea casatoriei, cu cerere de reexaminare pentru petent în 15 zile de la comunicare, cererea trebuind depusă la Judecătoria Oradea. Pronunţată în şedinţa publică din data x.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? sa merg la un avocat si sa vad despre ce e vorba sau ce sa cred? de ce s-a anulat cererea totusi? Care ar putea fii motivele anularii? tin sa precizez ca eu si sotul nu avem o comunicare normala si nu imi ofera detalii.

Multumesc
O zi frumoasa!