Buna ziua,
Am o intrebare: mătușa mea (încă traieste si e sănătoasă) mi-a lăsat prin testament casa si masina ei. Nu are copii, soțul(unchiul meu) a murit, iar părinții ei au murit. În momentul încheierii testamentului, părinții ei erau in viata, iar în prima parte a testamentului scrie in legatura cu părinții (caci atunci erau in viata) ca renunta sa ii puna moștenitori, in favoarea mea.
Intrebarea e urmatoarea:
Dacă părinții mătușii mele au murit dupa întocmirea testamentului, deși cand a fost făcut testamentul aceștia trăiau...eu cum dovedesc ca aceștia nu mai traiesc pentru a se prezenta la notar pentru succesiune? Nu am certificatele de deces... iar din cate am inteles, copiii, părinții si soțul sunt chemați la notar pentru dezbaterea moștenirii.
Mătușa mea are un frate...Se poate sa imi faca neplăceri în legătură cu testamentul? Adică sa atace acest act pentru a primi si el ceva?
Multumesc pentru ajutor!
Mergeti la starea civila si solicitati fie duplicate dupa certificatele de deces, fie extrase Registrul de stare civila pentru uz oficial.
Fratele matusii nu are nici o legatura, pentru ca nu este mostenitor rezervatar.
Multumesc pentru raspuns.
Pentru aceasta procedura este nevoie si de certificatele de naștere ale părinților mătușii? (De cele de deces am inteles ca este nevoie)
Multumesc pentru ajutor!
Multumesc mult. Ca nici pe acelea nu le am...
Dar am încă o intrebare, daca nu e prea mult. Mătușa mea a lăsat pentru mine o casa, iar pentru altcineva inca o casa, in doua testamente diferite, făcute în date diferite, bunuri diferite. Este vreo problema? Sunt valabile ambele testamente? Atat pentru mine, cât și pentru cealaltă persoana?
Multumesc inca o data!
Da, este o problema. O foarte mare problema: aceea ca nu poate exista decat un singur testament. Ultimul e cel valabil.
Cel de-al doilea testament il anuleaza pe primul.
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)