avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,
Am o intrebare: mătușa mea (încă traieste si e sănătoasă) mi-a lăsat prin testament casa si masina ei. Nu are copii, soțul(unchiul meu) a murit, iar părinții ei au murit. În momentul încheierii testamentului, părinții ei erau in viata, iar în prima parte a testamentului scrie in legatura cu părinții (caci atunci erau in viata) ca renunta sa ii puna moștenitori, in favoarea mea.
Intrebarea e urmatoarea:
Dacă părinții mătușii mele au murit dupa întocmirea testamentului, deși cand a fost făcut testamentul aceștia trăiau...eu cum dovedesc ca aceștia nu mai traiesc pentru a se prezenta la notar pentru succesiune? Nu am certificatele de deces... iar din cate am inteles, copiii, părinții si soțul sunt chemați la notar pentru dezbaterea moștenirii.
Mătușa mea are un frate...Se poate sa imi faca neplăceri în legătură cu testamentul? Adică sa atace acest act pentru a primi si el ceva?
Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Oana382016 , utilizator 20:01, 22 Februarie 2018
Va multumesc mult pentru tot! M-ai lămurit: ambele sunt valabile. O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! testamentul sora bunicii mele mi-a lăsat mie și ... Ella.T Ella.T TESTAMENT Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și mamei mele Testament zicând că după moartea ei va reveni nouă totul . Întrebarea mea este: Dacă sunt ... (vezi toată discuția)