Buna dimineata si va salut respectos. Situatia este aceasta : Am adus o masina an fabricatie 2005 in tara anul trecut pentru familia noastra pe care o rulam acum inmatriculata definitiv cu taxa platita (aprox 800 euro) in 2016. Intr-o luna voi incepe munca in Germania iar dupa 6 luni maxim va trebui s-o reinscriem iar acolo ptr a putea circula cu ea . Ma intereseaza ce se va intampla cand ne vom reintoarce in tara . In eventualitatea ca statul roman va reintroduce o taxa sau o alta forma de taxare ptr prima inmatriculare vom fi iar obligati la plata acesteia cata vreme masina a fost deja inmatriculata in tara ptr prima data anul trecut . Sincer nu ne grabim sa recuperam taxa in instanta cata vreme nu s-a hotarat sub ce forma fa fi aceasta transformata . Multumesc anticipat ptr eventualele pareri sau sfaturi .
Caut in Constanta un avocat care ma poate ajuta in vederea formularii si intocmirii dosarului contracost . Va rog mesaj privat daca este cineva pe forum care doreste sa faca aceasta treaba .
Exista undeva descrisa procedura de solicitare , sau gasesc aceste informatii detaliate undeva la judecatorie ? Ori trebuie sa solicit putina consultanta la un cabinet de avocatura ? Am mai citit ca se poate solicita judecarea in lipsa..... asta inseamna ca dupa depunerea dosarului , dupa ce se judeca si da hotararea va veni la mine la munca solicitare din partea judecatoriei sa se reduca procentul reducerii ? Mie in prezent mi se retin direct din veniturile realizate la munca inclusiv bonusuri si prime 25 % , fapt impus de solicitarea judecatoriei trimisa dupa incheierea divortului pe cale amiabila acum 3 ani . Nu vreau sa las impresia ca sunt avar , dar prefer ca primul meu copil sa se bucure candva in viitor de banii acestia care ar fi diferenta dupa recalcularea retinerii , stransi de mine undeva intr-un cont( aprox 200 / luna ) . Mama lui primeste destul pentru a avea posibilitatea sa-i asigure toate nevoile , cateodata chiar prea mult dupa parerea mea desi nu revad mereu acesti bani in viata si traiul lui si nici nu si-a batut capul sa-mi arate vre-odata daca s-a gandit sa infiinteze pentru copil un cont de economii. Drept urmare vreau sa ma asigur ca macar o parte din prezentii 25% s-ar strage pana la varsta lui de 18 ani pentru el exclusiv. Multumesc ptr raspunsuri si ptr forumul acesta.
Pot face acest lucru si singur ? Gasesc restul informatiilor undeva acolo la judecatorie ? Sau ma pregatesc cu dosarul si ma duc sa-l depun singur la registratura ?
Buna ziua . Doresc sa aflu daca pot deschide singur si cum o actiune de recalculare a pensiei pentru primul meu baietel avand in vedere ca mai am un baietel de aproximativ un an. Multumesc anticipat .