avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura reducere pensie dupa nasterea altui copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura reducere pensie dupa nasterea altui copil

Buna ziua . Doresc sa aflu daca pot deschide singur si cum o actiune de recalculare a pensiei pentru primul meu baietel avand in vedere ca mai am un baietel de aproximativ un an. Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Gala38 , utilizator 07:22, 16 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Pot face acest lucru si singur ? Gasesc restul informatiilor undeva acolo la judecatorie ? Sau ma pregatesc cu dosarul si ma duc sa-l depun singur la registratura ?
In principiu ar tb sa puteti sa va descurcati: cerere in care solicitati micsorarea cuantumului ca urmare a nasterii a inca un copil, depuneti dovezi in acest sens, plus adeverinta de la locul de munca. Taxa de timbru 20 lei.
Exista undeva descrisa procedura de solicitare , sau gasesc aceste informatii detaliate undeva la judecatorie ? Ori trebuie sa solicit putina consultanta la un cabinet de avocatura ? Am mai citit ca se poate solicita judecarea in lipsa..... asta inseamna ca dupa depunerea dosarului , dupa ce se judeca si da hotararea va veni la mine la munca solicitare din partea judecatoriei sa se reduca procentul reducerii ? Mie in prezent mi se retin direct din veniturile realizate la munca inclusiv bonusuri si prime 25 % , fapt impus de solicitarea judecatoriei trimisa dupa incheierea divortului pe cale amiabila acum 3 ani . Nu vreau sa las impresia ca sunt avar , dar prefer ca primul meu copil sa se bucure candva in viitor de banii acestia care ar fi diferenta dupa recalcularea retinerii , stransi de mine undeva intr-un cont( aprox 200 / luna ) . Mama lui primeste destul pentru a avea posibilitatea sa-i asigure toate nevoile , cateodata chiar prea mult dupa parerea mea desi nu revad mereu acesti bani in viata si traiul lui si nici nu si-a batut capul sa-mi arate vre-odata daca s-a gandit sa infiinteze pentru copil un cont de economii. Drept urmare vreau sa ma asigur ca macar o parte din prezentii 25% s-ar strage pana la varsta lui de 18 ani pentru el exclusiv. Multumesc ptr raspunsuri si ptr forumul acesta.
Nu trebuie să vă justificați acțiunea, atâta timp cât legea așa stabilește - 33% pentru 2 copii, respectiv câte 16,66% pentru fiecare copil în parte.
Cu restul banilor îl puteți ajuta în natură direct pe copil.
`
Art. 529 din NOUL COD CIVIL - Cuantumul întreţinerii:
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
`
Puteți cere judecarea în lipsă.

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie cand mai apare un copil naburik naburik Buna ziua! Platesc pensie alimentara 33% la doi copii, iar intre timp, din casnicia actuala a mai rezultat un copil. Daca dau in judecata pentru micsorarea ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare ulea ulea Am 2 copii, unul de 3.10 luni iar celalalt de 8 luni. Nu sunt casatorita cu tatal copiilor. Acesta, tatal, plateste dintr-o casatorie anterioara, pensie ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in demararea colicitarii de majorare pensie alimentara. In 2008, decembrie, mi s-a stabilit prin hotarare ... (vezi toată discuția)