avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire pensie cand mai apare un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire pensie cand mai apare un copil

Buna ziua! Platesc pensie alimentara 33% la doi copii, iar intre timp, din casnicia actuala a mai rezultat un copil. Daca dau in judecata pentru micsorarea pensiei celor doi, la ce procent se va reduce aceasta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:46, 15 Octombrie 2016
Nu se va reduce cu nici un procent, va rămâne tot 16,66% de minor pentru 3 copii.
25% - 1 copil.
33% - 2 copii =» 16,66% de copil.
50% - 3 copii =» 16,66% de copil.
`
Temei legal.
Art. 529 - noul COD civil - Cuantumul întreţinerii:
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara 3 copii crin84 crin84 buna ziua, Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului ... (vezi toată discuția)
Suma pensiei alimentare se poate modifica? Zaraki Zaraki Fostul sot s-a recasatorit si va avea un copil cu actuala sotie, deci un alt minor in intretinere. El sustile ca din punct de vedere legal, pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Ce venituri se iau in calcul pentru stabilirea pensiei alimentare Costel1977 Costel1977 Va rog sa imi explicati ce articol stabileste pensia alimentara si articolul in care se stabileste venitul net fara ore suplimentare care nu sant cu caracter ... (vezi toată discuția)