avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara 3 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara 3 copii

buna ziua,
Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului copil inca de cand a divortat. Se modifica cu ceva cuantumul / procentul pensiei alimentare datorate primului copil, acum cand i s-a nascut si cel de-al 3 lea? Adica se micsoreaza cuantumul pensiei tinand cont ca a venit pe lume si cel de-al 3-lea? Pana la cat poate ajunge pensia alimentara pentru acesta (primul copil) tinand cont ca in total acum are 3 copiii .
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:50, 16 Septembrie 2016
Buna ziua,
Conform prevederilor art. Art. 529 C.Civ. Cuantumul întreţinerii
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Deci se imarte jumatate din venitul sau net lunar la 3 si fiecarui copil ii revine cota de 1/6 din toate veniturile nete lunare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se modifică cu nimic cuantumul pentru primul copil.
Până acum a plătit pentru 2 copii 33% : 2 = 16,50% de copil.
De acum va plăti pentru 3 copii 50% : 3 = 16,66 de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pensie cand mai apare un copil naburik naburik Buna ziua! Platesc pensie alimentara 33% la doi copii, iar intre timp, din casnicia actuala a mai rezultat un copil. Daca dau in judecata pentru micsorarea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mella09 Mella09 Buna ziua.am si eu următoarea situație : divorț cu un copil minor la care se plătește deja pensie alimentara. Daca tatăl se recăsătorește si urmează ... (vezi toată discuția)