buna ziua,
Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului copil inca de cand a divortat. Se modifica cu ceva cuantumul / procentul pensiei alimentare datorate primului copil, acum cand i s-a nascut si cel de-al 3 lea? Adica se micsoreaza cuantumul pensiei tinand cont ca a venit pe lume si cel de-al 3-lea? Pana la cat poate ajunge pensia alimentara pentru acesta (primul copil) tinand cont ca in total acum are 3 copiii .
Buna ziua,
Conform prevederilor art. Art. 529 C.Civ. Cuantumul întreţinerii
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Deci se imarte jumatate din venitul sau net lunar la 3 si fiecarui copil ii revine cota de 1/6 din toate veniturile nete lunare.
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se modifică cu nimic cuantumul pentru primul copil.
Până acum a plătit pentru 2 copii 33% : 2 = 16,50% de copil.
De acum va plăti pentru 3 copii 50% : 3 = 16,66 de copil.
Pensie alimentara
AlinaElla
Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Mella09
Buna ziua.am si eu următoarea situație : divorț cu un copil minor la care se plătește deja pensie alimentara. Daca tatăl se recăsătorește si urmează ... (vezi toată discuția)