avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie alimentara mai are un copil din actuala casnicie procentul pentru pensia alimentata se modifica.
Cel mai recent răspuns: AlinaElla , utilizator 22:43, 11 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Conform art. 529 alin 2 C.Civ. Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Deci calculati dumneavoastra care este procentul.
Multumesc!
Sa inteleg ca pensia alimentara pentru primul copil este 1/4 din venitul net, iar daca parintele care plateste pensia alimentara mai face un copil intr-o alta casnicie, pensia pentru cei doi copii este de 1/3, adica 1/6 pentru fiecare copil. Mentionez ca cel de-al doilea copil este facut cu actuala sotie (adica sunt casatoriti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentara 3 copii crin84 crin84 buna ziua, Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ellyelly ellyelly Am doi copii minori de 7 ani si respectiv 16 ani rezultati din casnicii anterioare dar acum îl am pe al treilea copil de 1 luna...Va rog sa mă ajutați cu ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara catalinmariusmarin catalinmariusmarin In hotararea definitiva platesc 25% din venitul net realizat pensie alimentara. In acest venit intra si ore noapte/ore suplimentare/sporuri/prime. Doresc sa ... (vezi toată discuția)