avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.am si eu următoarea situație : divorț cu un copil minor la care se plătește deja pensie alimentara. Daca tatăl se recăsătorește si urmează sa aibe un alt copil, pensia alimentara pt primul se micșorează? Si cand anume : in momentul in care se naște al doilea copil sau se poate si inainte? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 19:56, 15 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Conform art. 529 alin 2 C.Civ. : ,,Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii."
Deci din momentul nasterii altui copil se diminueaza pensia de intretinere.
Pentru 1 copil 1/4
Pentru 2 copii, fiecare va primi cate 1/6
pentru 3 copii, fiecare cate 1/6
Pentru 4 copii, fiecare cate 1/8
Si asa mai departe.
Se micșorează după ce obține tatăl o hotărâre judecătorească în acest sens, clar după ce se maște minorul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ellyelly ellyelly Am doi copii minori de 7 ani si respectiv 16 ani rezultati din casnicii anterioare dar acum îl am pe al treilea copil de 1 luna...Va rog sa mă ajutați cu ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara 3 copii crin84 crin84 buna ziua, Sotul are din prima casnicie 1 copil, iar in actuala casnicie 2 copii ( cel de-al 2-lea nascandu-se de curand). Plateste pensie alimentara primului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)