Nu exista loc de interpretare in cazul disjungerii.
In Codul de Procedura Penala se prevede disjungere doar cu privire la infractiuni sau persoane, este strict si limitativ.
Deci nu se poate dispune disjungere doar cu privire la exceptii de neconstitutionalitate.
Mai mult decat atat acestea sunt cereri defensive si prin urmare se desface apararea de acuzare ca sa nu mai spun ca nu mai poti beneficia de o eventuala pronuntare a Curtii Constitutionale in mod direct deoarece privesc un alt dosar nou format prin disjungere si nu dosarul de fond.
ASA CA AS RUGA ONORATII AVOCATI SA DEA MAI MULTA ATENTIE RASPUNSURILOR PE ACEST FORUM SI SA LE SI ARGUMENTEZE DEOARECE SUNT PERSOANE CARE ISI PUN SPERANTE IN ACESTE RASPUNSURI
In urma cu aprox 2 luni jidecatorul fondului s.a abtinut de la judecarea exceptiilor de neconstitutionalitate pentru ca se daduse rejudecare dupa ce le mai respinsese odata si astfel a dispus disjumgerea acestora.
La acel moment am intrebat pe acest forum daca a procedat legal iar o doamna avocat a spus ca da
In urma cu o saptamana s.a dispus in dosarul nou format in urma disjungerii REUNIREA cauzei la dosarul de fond deoarece disjungerea era nelegala nerespectand Codul de Procedura Penala
VA MULTUMESC!
Daca la inceputul sedintei judecatorul a formulat cerere de abtinere acesta se mai poate pronunta in aceeasi sedinta pe masura preventiva?
A se avea in vedere ca nu vb despre recuzare unde CPP prevede dreptul judecatorului de a se pronunta pe masura preventiva.
De subliniat faptul ca cererea de abtinere a fost admisa pe litera f respectiv suspiciune ca impartialitatea judecatorului este afectata.
Ce e de facut in continuare?
Daca judecatorul fondului s.a abtinut la inceputul sedintei poate sa se mai pronunte pe masura preventiva ulterior in aceeasi sedinta?
A se face diferenta intre recuzare unde CPP prevede ca judecatorul recuzat se poate pronunta pe masura preventiva si abtinere cand nu prevede
Completez ca cererea de abtinere a foat admisa pe litera f adica suspiciune ca impartialitatea judecatorului este afectata
procedural vorbind un complet penal poate judeca doar o cauza penala.
Pentru a se dezinvesti de o cauza un complet poate emite doar o hotarare.
Hotararea nu poate privi o exceptie de neconstitutionalitate.
Deci exista un dosar penal nr... la un complet penal dar nu priveste nicio infractiune si nicio persoana.
Disjungerea in ce baza legala s.a dispus. In niciun caz conform CPP
In penal o cauza disjunsa nu se poate judeca prin raportare la o alta cauza si atunci cum poate completul sa solutioneze admisibilitatea unei exceptii fara a se raporta la dosarul din care s.a disjuns.
Sunt inculpat intr.un dosar in care pe fond judecatorul s.a abtinut cu privire la judecarea exceptiilor de neconstitutionalitate deoarece le respinsese in camera preliminara si incheierea i.a fost desfiintata si s.a dat rejudecare.
Pana aici totul bine dar a dispus disjungere doar pt exceptiile de neconstitutionalitate formand un nou dosar pe care l.a trimis la un alt complet ramanand sa judece in continuare fondul.
Este aceasta disjungere legala?
Oare judecatorul fondului nu este incompatibil cu toata cauza?
Cum poate un alt judecator sa se pronunte pe exceptii fara sa faca legatura cu fondul?
Ce este de facut?