avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate mamademaya

Activitate mamademaya

Buna ziua
Locuiesc intr-un complex nou al carui drum de acces de 2 benzi se afla in coproprietatea tuturor locatarilor acestui cartier. Mentionez ca este un drum privat, destinat accesului celor din complex, Acest drum este deseori (100% din timp) "confundat" cu loc de parcare. Desi masinile mici pot trece, cele mari (ex: masina de gunoi, curierii, pompierii) inainteaza cu mare dificultate. Desi am facut in nenumarate randuri apel la bunavointa lor de a nu confunda drumul de acces cu parcarea, s-a lasat fara rezultat Insa, de 2 ori, unul dintre balcoanele imobilului nostru a fost lovit de masinile mari ale curierilor si ale masinilor de gunoi. Nici de aceasta data nimeni nu a considerat ca masinile lor parcate pun in pericol siguranta blocului. Conform codului civil, Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun in masura in care nu schimba destinatia si nu aduce atingere drepturilor celorlalti coproprietari.
Acest lucru nu este posibil, deoarece ei parcheaza permanent masinile pe drumul de acces, schimband destinatia acestuia in loc de parcare si aducand prejudicii imobilului in care locuiesc,
Va rog sa imi spuneti daca pot fi somati prin avocat sau printr-o plangere la politie, Mentionez ca, desi am redactat un "regulament de ordine interioara" pentru toate cele 12 asociatii din complex, niciun presedinte de bloc nu a fost interesat in semnarea lui sau in luarea unor masuri pentru evitarea acestor incidente.

Va multumesc anticipat.
Elena Panait
Discuție Drum comun
Buna ziua. Locuiesc intr-un complex nou facut. Suntem 11 blocuri in complex cu 11 asociatii. 10 dintre asociatii au strans bani pt asfaltat drumul privat din incinta complexului, drum la care toti suntem coproprietari fara a avea delimitata parte in functie de blocul unde locuim. Bl. 1 refuza asfaltarea iar de la bl. 2 doar 7 locatari au cotizat restul refuzand deasemenea. Tot in complex fata in fata cu bl. 1 si 2 sunt case care au si acces si proprietate pe el la fel ca noi toti. Si ei au cotizat pt asfaltare. Intrebarile sunt: 1 putem asfalta si fara semnaturile si vontributia financiara a celor de la bl. 1 si 2? A doua intrebare: ii putem obliga in vreun fel la achitarea partii de cost asa cum a fost ea repartizata pt fiecare locatar? De retinut este ca nu suntem o singura asociatie ci 11.
Multumesc anticipat