avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... drum acces in coproprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

drum acces in coproprietate comuna

Buna ziua
Locuiesc intr-un complex nou al carui drum de acces de 2 benzi se afla in coproprietatea tuturor locatarilor acestui cartier. Mentionez ca este un drum privat, destinat accesului celor din complex, Acest drum este deseori (100% din timp) "confundat" cu loc de parcare. Desi masinile mici pot trece, cele mari (ex: masina de gunoi, curierii, pompierii) inainteaza cu mare dificultate. Desi am facut in nenumarate randuri apel la bunavointa lor de a nu confunda drumul de acces cu parcarea, s-a lasat fara rezultat Insa, de 2 ori, unul dintre balcoanele imobilului nostru a fost lovit de masinile mari ale curierilor si ale masinilor de gunoi. Nici de aceasta data nimeni nu a considerat ca masinile lor parcate pun in pericol siguranta blocului. Conform codului civil, Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun in masura in care nu schimba destinatia si nu aduce atingere drepturilor celorlalti coproprietari.
Acest lucru nu este posibil, deoarece ei parcheaza permanent masinile pe drumul de acces, schimband destinatia acestuia in loc de parcare si aducand prejudicii imobilului in care locuiesc,
Va rog sa imi spuneti daca pot fi somati prin avocat sau printr-o plangere la politie, Mentionez ca, desi am redactat un "regulament de ordine interioara" pentru toate cele 12 asociatii din complex, niciun presedinte de bloc nu a fost interesat in semnarea lui sau in luarea unor masuri pentru evitarea acestor incidente.

Va multumesc anticipat.
Elena Panait
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 10:32, 5 Martie 2018
Inaintea oricarui demers, va trebui analizata situatia si gasit cadrul legal aplicabil. Ulterior, se vor putea stabili eventualele demersuri in vederea remedierii situatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces pe un drum privat Maria88Adriana Maria88Adriana Buna seara, Abia ce m-am mutat intr-un nou cartier unde mi-am achizitionat un apartament si un loc de parcare, din pacate exista tot felul de neintelegeri ... (vezi toată discuția)
Folosirea drumului de servitute l.pavel l.pavel Sunt proprietarul unui teren cu acces la drum de servitute. Din suprafata totala a terenului cca 50 mp constituie cota indiviza reprezentind drumul de ... (vezi toată discuția)
Parcare la comun - vecinii isi bat t-uri blocatoare nea_pandele nea_pandele Salut, Viata e complexa si are multe aspecte astfel am ajuns sa locuiesc intr-un bloc nou. Problema e urmatoarea: sunt 24 de apartamente, ~16 locuri de ... (vezi toată discuția)