avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Da, oricat s-ar stradui avocatul sa castige procesul nu poate inventa ceva...
In mod obligatoriu propriul sau client sa ii da acceptul.Pot exista si cazuri in care sotul batut si injunghiat sa refuze sa se scrie in motivare ca a fost agresat de teama...celuilalt sot...
Asa se intampla si in cazurile in care victimele traficului de persoane se tem sa declare...
Este o regula universal valabila in orice sistem de drept din lume ca avocatul apara clientul si nu face scenarii pentru ca nu este scenarist sau regizor.
Probabil ca sotia se teme sa recunoasca...ceea ce este o alta problema...
Este bine sa stiti ca sotia nu raspunde nici daca ar minti si nu dovedeste ca fiind adevarat.
La procesele de divort se si mine mult...cred eu...si instantele nici nu isi bat capul sa scoata un vinovat ci pe ambii soti...daca se apara si celalat...evident...
Mai este bine sa stiti ca, daca un sot a exercitat agresiuni fizice dar nu se dovedesc pe baza de probe nu inseamna ca sotul parat este nevinovat ci ca agresiunile sunt nedovedite din lipsa de probe...
Daca sotul parat dovedeste ca este o inscenare si ca exista certificat medico-legal ca urmare a faptului ca o alta persoana a agresat sotia reclamanta atunci este alta situatie juridica...
imi cer scuze ca va dezamagesc, dar poate doamna nu i-a spus avocatului ca a fost agresata fizic, iar avocatul a recurs la aceste declaratii (daca sunt reale) tocmai pentru a grabi divortul. este posibil ca nici sotia si nici avocatul sa nu fii spus ca doamna a fost agresata fizic de catre fostul sot, iar chestiunea cu violenta sa fie o eroare materiala de redactare din partea instantei. de aceea i-am sugerat sa confrunte avocatul doamnei pentru a indrepta aceasta eroare materiala cat mai urgent posibil.