avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire rata Prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire rata Prima casa

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii despre situatia mea care este urmatoarea:
Am contract pentru un apartament luat prin programul "prima casa" cu rate lunare de cca 200 eur pe 20 de ani.
Am popriri pe salariu in cuantum de 1/2 din veniturile nete incasate lunar efectuate de catre angajator. Se poate considera rata platita lunar ca datorie pentru apartament, ca venit? De ce BEJ imi popreste un cont care este numai de rambursare a creditului? Sunt dator acum 700 eur ca am poprire pe cont si ca BEJ si-a luat deja banii. Banca recunoaste (cu o jumatate de gura) ca trebuia sa cer ca banii depusi pentru rate sa fie depusi "intr-un cont colector si pe urma se descurcau ei". Da eu de unde sa visez acest lucru deoarece platesc rate de 5 ani? Banca nu m-a anuntat ca am poprire pe cont din noiembrie 2016 si eu tot platesc.....si acum sunt dator vandut, risc sa-mi pierd apartamentul si dosarul a fost inaintat catre fondul de garantare. Inca o data va mai intreb, poate un BEJ sa puna poprire pe un cont in care sunt virati numai sumele datorate catre banca nefiind, asa cum cere CPP, venituri lunare nete incasate? Mentionez faptul ca salariul meu lunar nu este virat intr-un cont al bancii respective. Cum pot sa recuperez banii? Cum pot indrepta lucrurile? Banca ma asteapta la discutii pe aceasta tema. Au gresit cumva acceptand cererea BEJ? De ce au acceptat acest lucru, stiind faptul ca suma depusa de mine este o rambursare de credit, nu un venit lunar net?! De ce ma invata ca de acum incolo sa cer ca banii depusi sa fie virati intr-un cont colector? De ce nu mi-au spus din noiembrie si pana azi? Le este usor sa te sune si sa-ti spuna ca esti dator cu 700 eur ca ai poprire, dar eu am ramas perplex azi pentru datoria acumulata si necomunicata de catre banca. Chiar o rambursare de rata este acelasi lucru cu un venit lunar net? Va rog din suflet, ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 10:51, 6 Februarie 2017
daca sunteti cu ratele platite la zi si aveti toate chitantele cu care dovediti plata, mergeti la un avocat si solicitati sa depuneti contestatie la executare si sa vi se restituie sau sa vi se considere popririle drept rate lunare. total popriri (plus, eventual, cheltuieli de judecata) impartit la 200 euro rata lunara egal x rate in avans.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2017
ContSters411736, utilizator
turelu a scris:

Au gresit cumva acceptand cererea BEJ? De ce au acceptat acest lucru, stiind faptul ca suma depusa de mine este o rambursare de credit, nu un venit lunar net?! De ce ma invata ca de acum incolo sa cer ca banii depusi sa fie virati intr-un cont colector? De ce nu mi-au spus din noiembrie si pana azi?


Nu , nu este corect ca rambursarea ratelor din credit sa fie considerat venit fiindca NU ESTE venit. In mod sigur " 'banca va asteapta la discutii "ca sa va ajute sa remediati problema Nu BEJ ul e vinovat ci banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotia mea are doua creante la doi executori diferiti, ... PCDoctorSM PCDoctorSM Buna ziua, sotia mea are doua creante la doi executori diferiti, una dintre creante este recuperata de un executor local, pentru ca creanta este la o firma din ... (vezi toată discuția)
Poprire banca si angajator aurelian_pena aurelian_pena buna ziua. situatia este urmatoarea. am la Piraeus bank un credit neachitat, cu ordin judecatoresc de poprire. luna trecuta mi-a venit de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)