avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate blueyed

Activitate blueyed

Răspuns la discuția vanatorii de fraieri in trafic
Cum nu se inghesuie nimeni sa dea solutii, eu vad cam asa:
1) esti fraier si le platesti "excrocilor"
2) mergi la politie, taci din gura si ramai fara permis 30 zile + Amenda
3) mergi la militie si faci pe nebunul, contestatii si expertize mai ales cand e clar ca lumina zile ca masina lor a fost lovita anterior
Ideal ar fi sa le multumesti frumos si sa nu treci dar uitandu-ma pe strada si vazand cat de disperati sunt soferii sa castige 5cm in plus si sa nu lase pe altul sa treaca in fata lui...normal ca sunt fraieri destui. Cu siguranta ei nu vor veni la politie, eu m-as duce sa declar accidentul si sa-mi spun durerea chiar cu riscul de a ramane fara permis...in Romanica te leaga cu legea de partea ta..
subscriu, cu mentiunea ca va fi ceva mai scump dar si mai sigur
Terenul NU este intabulat pe numele proprietarilor, respectiv parintii mei dar s-ar putea face daca ma ajuta la ceva. In continuare negociez cu respectivul fara succes insa
"pt ca superficia nu se poate institui decat pe terenul de sub constructie. " Macar problema asta as vrea s-o rezolv daca nu am nicio sansa cu garajul...dar cum?
Cred ca da...intreb dar nu am pe cine in momentul asta. Are importanta?
Asa mai venim de acasa....
Puteti detalia putin "intelegerea prin notificari"?
Sunteti de acord cu mine ca superficia se acorda pentru terenul de sub casa/constructii iar pentru restul trebuia gasita o alta exprimare?
Eu nu am respins nicio solutie. In ceea ce priveste cea amiabila chiar am facut o oferta de cumparare, am negociat, pentru gramada de lemne numita garaj si aflata pe terenul meu! (ma rog, al parintilor) si mi s-a cerut un pret exorbitant. Mai exact, dupa mai multe runde de negocieri esuate, mi-am calcat pe suflet si am oferit dublul pretului per metru patrat din zona, numai si numai sa dispara garajul si sa pot separa cele 2 familiii sa termin balciul. Evident nu am ajuns la un numitor comun, suma propusa nefiind pe gustul domnului in cauza
Prefer sa evit instanta dar nu am cu cine ma intelege...
Ati inteles fix ce ati dorit, doamna draga iar expresia cu perele malaiete e cat se poate de expresiva. Eforturi am depus ca sa pice perele cum URAT insinuati dvs, mai departe, probabil, e problema unui avocat sa depuna eforturi in numele si pe banii mei pentru ca eu nu am fost suficient de capabil. Incerc sa gasesc (sa mi se spuna) intai solutia, sa stiu ca se poate, nu sa umplu buzunarele unui avocat care stie din start ca nu are nicio sansa. Succesiunea evenimentelor am explicat-o mai sus, cu extrase din actele originale, cine vroia sa inteleaga, intelegea.
Am "exclus" calea instantei pentru ca nimeni nu e in stare sa-mi spuna ca eu am dreptate si ca un eventual proces imi va da castig de cauza (ma repet, stiu). Sper ca acum am fost destul de explicit. Pe cale de consecinta, stimata doamna, daca nu aveti alte sfaturi, cu multumirile de rigoare, va rog sa va canalizati energia si ironiile in alta directie.
@AVLIL, f subtil pentru un avocat...facem contract cu plata la indeplinirea obiectivului???? Nu caut solutii miraculoase sau 100% gratuite. Daca cineva se incumeta sa ma reprezinte intr-un eventual proces, astept propuneri
@Iazu, am scris inca din primul post ca terenul este in posesia parintilor mei prin vanzare/cumparare..bunicii s-au dus de multisor.
Partile nu se inteleg, am incercat sa discut, evident ca nu au niciun interes. In instanta cred ca imbatranesc pana la o decizie care nici nu am certitudinea ca va fi favorabila
constructiile au fost ale bunicilor mei care le-au vandut copiilor (parintii mei si matusa) asa cum am spus mai sus. Intre timp bunicii s-au dus si am ramas eu cu verii mei sa ne certam intrucat parintii nostrii nu prea se inteleg
EDIT: am gasit actele...
in iunie 1996 batranii au vandut copiilor (de fapt sunt 3 dar al 3-lea a vandut catre matusa ce avea si nu l-am mai mentionat) cate un corp de cladire INSA, la final, dupa ce se enumera copiii si corpul de cladire aferent cu suprafete fara nicio referire la teren, apare un alineat unde scrie asa "Pentru terenul aferent constructiei, in suprafata totala de 226 mp (mai sus am estimat 300 ca nu mai stiam exact) , noi vanzatorii declaram ca constitutim drept de superficie (folosinta) in favoarea cumparatorilor". De asemenea se specifica faptul ca batranii pastreaza un corp de cladire. Mentionez ca toate cladirile NU au 226mp ci 140mp. 226mp e suprafata intregului teren, cu tot cu constructii.
In decembrie 1996, bunicii vand parintilor mei si ultimul corp de cladire astfel: imobilul situat in....compus din teren in suprafata de 226mp si constructia bla bla.
Un alt paragraf suna asa: Noi, .... (cumparatorii) ne obligam sa recunoastem dreptul de superficie constituit asupra terenului (de batrani) in favoarea celorlalti 2 frati.