avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate lumih786

Activitate lumih786

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alcoolismul este o boala, e drept. Dar tratabila cu ajutor de specialitate, cu vointa si cu inlocuirea alcoolului cu niste activitati care sa va responsabilizeze. Nu cred ca va pot declara lipsit de discernamant. Cat despre locuinta - ati facut succesiunea? Daca nu ati facut-o, eu va sfatuiesc sa o faceti, astfel incat, partea d-voastra de mostenire sa fie scrisa negru pe alb si sa deveniti proprietar legal. Apoi, fie vindeti si imartiti beneficiul, fie le oferiti cota lor parte valorica si intrati in posesia intregii case, fie le vindeti d-voastra lor cota parte si intrati in posesia unor bani cu ajutorul carora va puteti schimba locuinta. Aveti acte doveditoare ca ati cheltuit pentru renovare - asta va poate ajuta sa obtineti mai mult de la ei. Dar trebuie facuta succesiunea. Iar pentru d-voastra, sfatul meu este sa mergeti singur sa va internati. Faptul ca o faceti benevol va cantari mai mult decat sa fiti dus cu forta. Plus ca e bine pentru d-voastra sa scapati de acest viciu. Legat de a fi dus cu forta de familie - nu stiu cat e de legal. Stiu ca este posibil in conditiile in care, la betie, deveniti violent si un pericol pentru cei din jur cat si pentru d-voastra. Plus ca trebuie implicata si politia. Internarea benevola va acorda sansa de a fi tratat uman, intr-un spatiu controlat, dar cu oarecare libertate, medicatie si psihologi. Faptul ca aratati ca vreti sa va faceti bine conteaza mult si in fata unei comisii juridice ori medicale.
Bafta multa !
Buna ziua
As vrea, va rog, sa aflu cat mai multe despre platile ce se fac in perioada concediului de maternitate de catre angajator si anume :
- salariul + platile catre buget pe perioada celor 126 de zile de concediu se fac de catre angajator, urmand ca acesta sa recupereze banii de la CAS ?
- salariul se plateste de catre CAS, angajatorul platind doar taxele aferente ?
- daca salariul este suportat de CAS pe aceasta perioada, angajatorul mai plateste taxe?
- daca se face decizia de suspendare a activitatii cu 42 de zile inainte de concediul de crestere a copilului, angajatorul mai plateste salar si taxe pentru angajat pentru cele 42 de zile?
- cele 126 de zile de concediu de maternitate sunt calculate ca fiind lucratoare sau calendaristice?
Va multumesc