avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Platile facute de angajator in concediul de maternitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Platile facute de angajator in concediul de maternitate

Buna ziua
As vrea, va rog, sa aflu cat mai multe despre platile ce se fac in perioada concediului de maternitate de catre angajator si anume :
- salariul + platile catre buget pe perioada celor 126 de zile de concediu se fac de catre angajator, urmand ca acesta sa recupereze banii de la CAS ?
- salariul se plateste de catre CAS, angajatorul platind doar taxele aferente ?
- daca salariul este suportat de CAS pe aceasta perioada, angajatorul mai plateste taxe?
- daca se face decizia de suspendare a activitatii cu 42 de zile inainte de concediul de crestere a copilului, angajatorul mai plateste salar si taxe pentru angajat pentru cele 42 de zile?
- cele 126 de zile de concediu de maternitate sunt calculate ca fiind lucratoare sau calendaristice?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:24, 17 Noiembrie 2016
Salariatul primeste salariul ca si ceilalti care nu sunt in concediu medical iar suma datorata de Casa de Sanatate o veti primi in contul bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!!!!!!!!!!!!!! elena rusu elena rusu Concediu pentru cresterea copilulu este un drept al salariatei,nu?Nu depinde de angajator daca i-l da sau nu.............. Cand incepe sa curga termenul e 2 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal raluca8113 raluca8113 ce acte imi trebuie pentru a beneficia de concediu prenatal si de banii aferenti? de cand se considera ca se incepe concediul prenatal si cand se ... (vezi toată discuția)
Concediu postanal monalisaalina monalisaalina Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema;ca angajator care imi este obligatia,o angajata insarcinata a intrat in concediu medical inainte de ... (vezi toată discuția)