avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi dus cu forța la dezalcoolizare de către ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi dus cu forța la dezalcoolizare de către familie? Dorința lor e să mă interneze iar apoi să le cedez jumătatea mea de casă

pot fi dus cu forta la dezalcoolizare de catre familie? Nici macar nu locuiesc cu ei in aceasta casa, ei o folosesc dret casa de vacanta unde isi tin chefuri cu tot felul de potentati ai zilei de care nici macar nu stiu cum ii cheama. vin la maxim o luna, doua, si urla ca de ce stau aici.

nu am antecedente, nu sunt agresiv, etc. e drept ca beau. doresc sa ma interneze iar apoi sa le cedez jumatatea mea de casa pe motiv ca ei au utilato iar eu din mai nu mai am job, deci is nebun si ratat.mi s-a zis ca daca nu ma internez unde au discutat ei sa fiu internat, ma vor scoate afara cu Politia pe motiv ca sunt betiv.

In locuinta de care pomenesc stau singur, am renovat-o in urma cu 8 ani pe credit ce l-am facut din salariu, dar si cu ajutorul cumn atului, respectiv surorii mele. Acum urla ca daca nu ma internez, iar apoi sa semnez dracu stie ce acte, o sa mor de foame si voi fii un om terminat. In locuinta,in urma succesiunii, posed 50% din ea, Ce sa fac? sa merg la ospiciu ca sa taca din gura?ca de ani de zile ma batjocoresc peste tot ca is betiv si ca trebuie sa ma treaca su curatela si sa le las terenurile si partea din casa parinteasca. Pot fii internat cu forta la dezalcoolizare pe motiv ca ei ar primii telefoane ca am fost vazut baut sau ca am baut la restaurant?si din acest fapt , dupa dezalcoolizare sa fiu nevoit sa le cedez partea mea pe motiv ca sunt incapabil sa ma intretin?deoarece ei spun ca doar dupa internare voi da la notar acte ca renunt la tot in favoarea lor si a trecerii sub curatela, deoarece daca o fac inainte as putea sa o atac in instanta pe motiv ca am fost beat cand am facut-o.

repet, din luna mai sunt in somaj, iar ce am mai avut firme am bagat in insolventa. Risc sa ma pomenesc cu Politia la usa sa ma ia pe sus sa ma interneze acolo, asa cum mi se spune zilnic la telefon, pt ca ei sunt prieteni cu seful de post?! si mereu ma suna ca vor sa isi traiasca viata, deoarece ei au bani si pot merge oriunde in lume, dar nu vor sa mai aiba stress pe cap pe motiv ca locuiesc in casa unde am jumatate?si am acte ca am scos din banca credit de 12.000 euro pt renovare?!In urma disponibilizarii mai am bani sa fiu tot beat , daca as avea chef , vreo 2 ani, dar pe langa banii astia mai intreprind diverse servicii, iar din ianuarie urmeaza sa fiu angajat in domeniul bugetar. Sincer, eu nu mai inteleg nimic.ce naiba sa fac?!
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: lumih786 , utilizator 08:58, 13 Noiembrie 2018
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa solicitati Partajul- sa fiți despăgubit pentru partea Dvs.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio legatura internarea intr-o clinica pentru dezalcolizare ( un sfat bun ! ) cu cedarea unui drept de propietate pe care il aveti fie ea si o cedare partiala.Internarea dvs. nu poate duce la pierderea dreptului dvs. de propietate.Gasirea si pastrarea unui loc de munca si chiar pastrarea unei legaturi cu o femeie , implica sa va lasati de baut.Atunci nu vor mai avea nici motiv sa va defaimeze sau sa va desconsidere.Am avut doi prieteni , amindoi ingineri bine pregatiti , care datorita bauturi au avut destine triste.Unul a murit la 59 de ani si desi avea vechimea necesara pentru a iesi la pensie pentru limita de virsta la 60 de ani , a murit singur in casa fiind descoperit dupa 5 zile.Al doilea , cel mai destept dintre noi, a terminat facultatea de AR cu 9,89 media, a avut repartitie ministeriala la angajare ,intr-un institut de cercetare in industria constructoare de masini si din cauza bauturii a ajuns sa divorteze, apoi dupa moartea parintilor sa piarda si locuinta acestora , ajungind pe strazi , vagabond si internat apoi de mila , la solicitarea politiei intr-un azil pentru oameni ai strazii.Reflectati.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt avocat, insa din continutul mesajului Dumneavoastra imi dau seama ca aveti nevoie sa vorbiti cu cineva care chiar sa va asculte. Nu stiu daca e mai bine sau nu sa mergeti direct la dezalcolizare, dar va pot sfatui sa mergeti la un terapeut/psiholog bun si calm - doar si pentru ca veti mai "depresuriza" balonul asta care se tot umple. Daca as fi in locul Dumneavoastra, cu banutii pe care-i am, as pleca o perioada intr-un loc frumos, linistit, cu un pic de masaj si terapii de relaxare si cu stat la palavre cu un psiholog. Si as inchide telefonul. Va trebuie o pauza de la acest scandal continuu. Cu dependenta de alcool e alta poveste: in general, cand doare tare sufletul, incercam sa pansam ca sa nu mai simtim, fiecare cum poate... starea de bine indusa de "ceva de baut" nu face decat sa trezeasca si mai mult simturile atunci cand trece, durerea sa se simta si mai intens si sa vreti si mai mult si mai repede sa va anesteziati din nou. Veti fi surprins cate altele (nenocive) va pot elibera tot atata dopamina in creier ca un cognac, de exemplu. Dar, pentru asta e o alta alegere. Care va fi mai usor de luat daca incepeti cu A VORBI cu cineva... Altfel... nu pot sa spun ca sunt banii Dumneavoastra si daca o bauturica va face sa va simtiti mai bine... go ahead! Este alegerea Dumneavoastra... Liniste si multumire va doresc!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alcoolismul este o boala, e drept. Dar tratabila cu ajutor de specialitate, cu vointa si cu inlocuirea alcoolului cu niste activitati care sa va responsabilizeze. Nu cred ca va pot declara lipsit de discernamant. Cat despre locuinta - ati facut succesiunea? Daca nu ati facut-o, eu va sfatuiesc sa o faceti, astfel incat, partea d-voastra de mostenire sa fie scrisa negru pe alb si sa deveniti proprietar legal. Apoi, fie vindeti si imartiti beneficiul, fie le oferiti cota lor parte valorica si intrati in posesia intregii case, fie le vindeti d-voastra lor cota parte si intrati in posesia unor bani cu ajutorul carora va puteti schimba locuinta. Aveti acte doveditoare ca ati cheltuit pentru renovare - asta va poate ajuta sa obtineti mai mult de la ei. Dar trebuie facuta succesiunea. Iar pentru d-voastra, sfatul meu este sa mergeti singur sa va internati. Faptul ca o faceti benevol va cantari mai mult decat sa fiti dus cu forta. Plus ca e bine pentru d-voastra sa scapati de acest viciu. Legat de a fi dus cu forta de familie - nu stiu cat e de legal. Stiu ca este posibil in conditiile in care, la betie, deveniti violent si un pericol pentru cei din jur cat si pentru d-voastra. Plus ca trebuie implicata si politia. Internarea benevola va acorda sansa de a fi tratat uman, intr-un spatiu controlat, dar cu oarecare libertate, medicatie si psihologi. Faptul ca aratati ca vreti sa va faceti bine conteaza mult si in fata unei comisii juridice ori medicale.
Bafta multa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

On om care terorizeaza altii patru - ce se poate face? Vallly Vallly Buna ziua, suntem intr-o perioada disperata... locuiesc impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de 1an si8luni, sora mea, mama mea si tatal meu in casa ... (vezi toată discuția)
Batrana data afara din casa prin renta viagera gm_ignat gm_ignat Buna ziua, As vrea sa stiu daca pot sa ajut pe cineva. Situatia se prezinta in felul urmator: E vorba de o femeie (nasa fetei mele). E pensionata, nu are copii ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DALYA DALYA Buna seara! As dori sa primesc cateva lamuriri intr-o problema cu care ma confrunt de cativa ani... tatal meu locuieste impreuna cu bunica mea in casa ei, ... (vezi toată discuția)