avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters41200

Activitate ContSters41200

Răspuns la discuția anulare act vanzare-cumparare ?
Buna ziua

Ma bagati in ceata. Deja sunt 3 raspunsuri :)
Oricum eu va multumesc mult pentru rapiditatea raspunsurilor.

Cu stima,
Narcis DRAGOI
Mai este posibil anularea daca creditul ar fi fost facut ulterior actului de vanzare cumparare ?
Tatal meu nu era restantier in momentul vanzarii.
Personal am platit a.î sa nu aiba restante la banca.
El a ramas restant incepand cu ultimile 3 luni iar banca a rezilitat contractul.
Buna ziua

Parintii mei mi-au vandut un imobil in feb 2009. Suprafata 176mp casa + teren 500mp in Campina.
Suma stabilita de comun acord a fost de 10000 RON si taxe notariale 5000 ron.
Notarul a acceptat avand in vedere ca exista o relatie parinti fiu.

In iulie 2009 tatal meu avea un credit contractat in 2008 si neplatid ratele a venit sentita de executare silita.
Creditul a fost unul de nevoi personale cu giranti.

Executorul i-a spus tatalui meu ca e posibil ca actul de vanzare cumparare intre mine si parintii mei sa fie anulat si sa se execute casa.

Este posibil acest lucru ? Mie mi se pare exagerata afirmatia avand in vedere faptul ca este un credit de nevoi personale si ca tatal meu lucreaza in acest moment avand un venit de natura salariala.

Va multumesc pentru lamuriri,
Cu stima
ND
Răspuns la discuția cum sa ma pun la adapost ?
Banuiesc ca si in cazul contractului de intretinere sunt aceleasi costuri ca si in cazul donatiei.
Imi asum responsabilitatile viitoare.

Va multumesc pentru toate informatiile date.
Buna dimineata

Va multumesc foarte mult pentru ajutor. Foarte profesionist forumul si o sa il recomand la fiecare ocazie aparuta.
Ma bucur ca sunt si astfel de oameni pe forumurile Romaniei.

O ultima intrebare as avea. Donatia este mai ieftina decat contractul de intretinere ?

Cu stima si multumiri anticipate
Imi cer scuze dar nu prea inteleg explicatia (sunt de profesie programator) referitoare la donatie.

"Prin urmare, existenţa unui copil la data încheierii actului de donaţie exclude revocarea de drept." vreti sa spuneti existenta unui ALT copil ? Nu este cazul: parintii mei sunt inca casatoriti si nu am cunostinta de un al copil. Asadar, sa inteleg ca, daca, dupa un eventual divort, ar aparea un al copil acesta poate contesta donatia ? Dar un contract de intetinere simplu (fara titlu de vanzare-cumparare) poate fi atacat daca eu totusi dovedesc ca il intretin (pastrare bonuri fiscale, chitante chirie etc, ceea ce am de gand sa si fac) pe parinte ? Incerc sa evit sa platesc o suma considerabila la notar pt un act de vanzare cumparare in care nu voi face dovada (vizuala) a banilor, si astfel, sa risc sa fie contestat.
Am citit un pic si alte post-uri pe forum si am vazut ca vanzarea-cumpararea fara existenta dovezii clare a transferului de bani nu are nici o valoare (este considerat ca o donatie mascata).
Am ramas cu impresia ca cel mai puternic ar fi un contract de intretinere, ceea ce ar da si o garantie parintilor mei ca voi avea grija de ei la nevoie. Este aceasta o varianta mai ieftina ?

Va multumesc anticipat.
Bine v-am gasit.

Situatie : parintii nu se mai inteleg si s-au despartit (locuiesc separat, fara a divorta). Au o casa pe care eu, singurul mostenitor, as dori sa o trec pe numele meu pentru ca, in eventuala situatie in care unul dintre ei s-ar recastori, eu sa fiu singurul beneficiar al acestui imobil. Parintii sunt in varsta (peste 55 ani) si existenta unui alt mostenitor este oarecum dificila si putin probabila. Precizez ca ambii pariti sunt de acord sa facem acest lucru.

Va multumesc anticipat !