avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anulare act vanzare-cumparare ?
Discuție deschisă în Executare silită

anulare act vanzare-cumparare ?

Buna ziua

Parintii mei mi-au vandut un imobil in feb 2009. Suprafata 176mp casa + teren 500mp in Campina.
Suma stabilita de comun acord a fost de 10000 RON si taxe notariale 5000 ron.
Notarul a acceptat avand in vedere ca exista o relatie parinti fiu.

In iulie 2009 tatal meu avea un credit contractat in 2008 si neplatid ratele a venit sentita de executare silita.
Creditul a fost unul de nevoi personale cu giranti.

Executorul i-a spus tatalui meu ca e posibil ca actul de vanzare cumparare intre mine si parintii mei sa fie anulat si sa se execute casa.

Este posibil acest lucru ? Mie mi se pare exagerata afirmatia avand in vedere faptul ca este un credit de nevoi personale si ca tatal meu lucreaza in acest moment avand un venit de natura salariala.

Va multumesc pentru lamuriri,
Cu stima
ND
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:30, 5 August 2009
Este foarte posibil acest lucru!
In cazul in care girantii nu vor avea bunuri care sa fie executate se va cere anularea contractului de vanzare-cumparare ca fiind un contract facut cu cimplul scop de a scoate din patrimoniul debitorului orice bun urmaribil in vederea recuperarii creantei.
Tatal dvs trebuia sa faca instrainarea catre dvs inainte sa ramana restantier la banca! In acel caz banca nu putea cere anularea contractului de vanzare-cumparare. B-).
Insa anularea contractului presupune judecata si asta ia timp....destul de mult timp incat tatal dvs sa isi plateasca ratele scadente ...B-)
Tatal meu nu era restantier in momentul vanzarii.
Personal am platit a.î sa nu aiba restante la banca.
El a ramas restant incepand cu ultimile 3 luni iar banca a rezilitat contractul.
Faptul că la momentul vînzării nu era restanţier nu exclude posibilitatea ca tatăl dumneavoastră să ştie încă din acel moment că nu va putea restitui ratele.

Banca va putea cere desfiinţarea contractului prin acţiunea pauliană (revocatorie) dacă nu se poate îndestula din averea debitorului.
Mai este posibil anularea daca creditul ar fi fost facut ulterior actului de vanzare cumparare ?
NU!
100% NU!
B-)

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Anulare act de vanzare cumparare apartament ContSters52475 ContSters52475 buna seara , am cumparat un apartament cu banii parintilor .. pe act suntem si eu si sotul .. el si-a facut cateva datorii pe la banci si ami e frica sa nu - ... (vezi toată discuția)
Executare silita- se poate ataca act donatie? ella2012 ella2012 buna, Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare ... (vezi toată discuția)