avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anulare act de vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anulare act de vanzare cumparare apartament

buna seara , am cumparat un apartament cu banii parintilor .. pe act suntem si eu si sotul .. el si-a facut cateva datorii pe la banci si ami e frica sa nu - mi pierd casa ..
nu stiu ce as putea sa fac sa-mi protejez casa si copilul ! cum as putea sa-l scot din act pe sot ? as putea anula actul daca fac dovada ca ap.este cumparat de parinti ( practic nu e bun comun) . ? cum pot afla el sau eu daca l-a dat in judecata banca ptr. datorii ? si ultima intrebare : daca nu mai locuieste la adresa la care a facut ctr . cu banca si s-a mutat la alta adresa unde i se trimite citatie ?
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
ContSters52475, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:18, 19 August 2010
Pana este copropretar in acte si nu plateste debitul , banca poate sa treaca la executarea silita a contractului de credit , cu privire la partea sa de proprietate, pana la indestularea sumei neplatita;
Daca a garantat cu apartamentul, este facuta mentiunea in cartea funciara .
exista vreo ipoteca pe acel apartament in favoarea vreuneia dintre banci ? in orice caz, banca nu trebuie sa va dea in judecata, contractul de imprumut bancar constituie titlu executoriu si banca il executa direct pe sotul d-voastra prin intermediul executorului bancar, care va emite mai intai o somatie; in functie de suma de plata, va fi executat mai intai pe veniturile pe care le realizeaza, putandu-se ajunge pana la executarea silita asupra partii d-lui din apartament;mergeti la banca si incercati o refinantare sau o reesalonare a platii.
avocat Cristina Popescu
buna ziua. imobilul reprezinta un bun comun al sotilor, chiar daca a fost cumparat cu banii parintilor dvs.
trebuia sa va faca act donatie dvs. , iar nu act de vanzare-cumparare !!
in caz de neplata a creditului de catre sotul dvs., banca va putea cere in instanta partajarea bunurilor comune ale dvs. si ale sotului dvs.
ulterior partea din imobil care i se atribuie sotului prin actul de aprtaj va fi executata silit.
nu aveti cum sa-l scoateti pe sot din acte . si orcium, orice acte s-ar face , banca le va putea anula invocand actiunea pauliana.
daca aveti un act, o chitanta prin care sa probati ca apartamentul a fost cumparat din banii parintilor atunci puteti introduce o actiune de divort cu capat aparte de partaj bunuri si puteti cere instantei sa va atribuie dvs apartamentul avand in vedere ca a fost cumparat din banii parintilor dvs.
daca bag divort si el nu vrea sa se prezinte si am si o fetita de 13 ani care sunt pasii ?

cum putem afla daca sotul are vreun proces deschis in instanta? si daca nu mai locuieste la adresa la care a facut credit si nu nu a primit nici o citatie ?

daca a facut creditul la o adresa lcare la data aceea nu era propietar si s-a mutat la alta adresa si a devenit propietar dupa 3 ani de cand a facut credit cum se procedeaza legal ? Va multumesc! ami cer scuze ca pun atatea intrebari dar nu stiu cum sa fac !
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
ContSters52475, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silita anamaria30 anamaria30 buna ziua!am o problema si poate ca stie cineva sa imi dea un sfat.am fucut un credit de nevoi personale la o banca si nu am mai reusit sa il platesc.apoi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am o problemă mai complicată: părinții meu au ... Bodand Bodand Bună ziua! Am o problemă mai complicată: părinții meu au avut un apartament pe care intenționau să mi-l dea mie. Înainte de căsătorie, din motive mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa divort micutam micutam in timpul casatoriei cu sotul meu am facut niste credite de nevoi personale la mai multe banci in valoare totala de vreo 40000 ron,doua credite pe numele meu ... (vezi toată discuția)