buna seara , am cumparat un apartament cu banii parintilor .. pe act suntem si eu si sotul .. el si-a facut cateva datorii pe la banci si ami e frica sa nu - mi pierd casa ..
nu stiu ce as putea sa fac sa-mi protejez casa si copilul ! cum as putea sa-l scot din act pe sot ? as putea anula actul daca fac dovada ca ap.este cumparat de parinti ( practic nu e bun comun) . ? cum pot afla el sau eu daca l-a dat in judecata banca ptr. datorii ? si ultima intrebare : daca nu mai locuieste la adresa la care a facut ctr . cu banca si s-a mutat la alta adresa unde i se trimite citatie ?
Pana este copropretar in acte si nu plateste debitul , banca poate sa treaca la executarea silita a contractului de credit , cu privire la partea sa de proprietate, pana la indestularea sumei neplatita;
Daca a garantat cu apartamentul, este facuta mentiunea in cartea funciara .
exista vreo ipoteca pe acel apartament in favoarea vreuneia dintre banci ? in orice caz, banca nu trebuie sa va dea in judecata, contractul de imprumut bancar constituie titlu executoriu si banca il executa direct pe sotul d-voastra prin intermediul executorului bancar, care va emite mai intai o somatie; in functie de suma de plata, va fi executat mai intai pe veniturile pe care le realizeaza, putandu-se ajunge pana la executarea silita asupra partii d-lui din apartament;mergeti la banca si incercati o refinantare sau o reesalonare a platii.
avocat Cristina Popescu
buna ziua. imobilul reprezinta un bun comun al sotilor, chiar daca a fost cumparat cu banii parintilor dvs.
trebuia sa va faca act donatie dvs. , iar nu act de vanzare-cumparare !!
in caz de neplata a creditului de catre sotul dvs., banca va putea cere in instanta partajarea bunurilor comune ale dvs. si ale sotului dvs.
ulterior partea din imobil care i se atribuie sotului prin actul de aprtaj va fi executata silit.
nu aveti cum sa-l scoateti pe sot din acte . si orcium, orice acte s-ar face , banca le va putea anula invocand actiunea pauliana.
daca aveti un act, o chitanta prin care sa probati ca apartamentul a fost cumparat din banii parintilor atunci puteti introduce o actiune de divort cu capat aparte de partaj bunuri si puteti cere instantei sa va atribuie dvs apartamentul avand in vedere ca a fost cumparat din banii parintilor dvs.
daca bag divort si el nu vrea sa se prezinte si am si o fetita de 13 ani care sunt pasii ?
cum putem afla daca sotul are vreun proces deschis in instanta? si daca nu mai locuieste la adresa la care a facut credit si nu nu a primit nici o citatie ?
daca a facut creditul la o adresa lcare la data aceea nu era propietar si s-a mutat la alta adresa si a devenit propietar dupa 3 ani de cand a facut credit cum se procedeaza legal ? Va multumesc! ami cer scuze ca pun atatea intrebari dar nu stiu cum sa fac !
Executare silita
anamaria30
buna ziua!am o problema si poate ca stie cineva sa imi dea un sfat.am fucut un credit de nevoi personale la o banca si nu am mai reusit sa il platesc.apoi ... (vezi toată discuția)