Pai din moment ce "aceste doua femei" nu vor sa arate actele familiei ,sa vedem si noi ca lor le-a lasat ? poate nu a lasat la nimeni si acestea au luat cheile de la casa abuziv , poate nu au facut niciun act . Intrebarea mea principala este de ce nu ne face si noua cate o copie xerox ca sa ne convingem ca le-a lasat in legalitate .
Buna ziua , problema mea este urmatoarea , matusa mea a decedat iar garsoniera unde locuia , a ramas prin testament/donatie surori mele (prin insistente maica'mi cum ca dupa moartea acesteia vor avea grija de catelul acesteia) Sunt sigur ca nu s-a mentionat in acte deoarece matusa avea incredere in ele , lucru care nu s-a intamplat iar asta ma dezamageste . Actele pe care nu vor sa mi le arate (donatie sau testament) au fost facute la notar insa nu s-a facut si expertiza psihiatrica , matusa mea avand aproape 70 de ani (probleme cu ochii si auzul) au chemat doar martor . Cealalta sora a matusi decedate , ma sustine si mi-a spus ca cele doua au luat-o cu insistente la notar . Va multumesc si astept parerile dvs in legatura cu aceasta situatie , daca considerati ca pot face ceva in acest caz . Precizez ca in urma cu 1-2 ani au mai fost facute actele odata , apoi am inteles ca au fost anulate iar in ultima faza refacute .
Am luat legatura cu persoana care mi-a vandut masina si i-am propus sa rezolvam amiabil problema , mi-a spus daca doresc imi poate da alta masina cu actele in regula dar valoarea autoturismului este mai mica decat pretul platit , i-am propus sa imi restituie 80% din suma astfel incat el sa ramana cu un procent din suma pentru deranj si numarul de km facut de catre mine , a acceptat dar mi-a spus ca momentan nu dispune de bani si sa astept sa vanda masina pe care mi-a propus-o in schimbul acesteia . Sper sa pot rezolva il acest mod problema cu el . Tin sa va multumesc din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra , aveti tot respectul meu .
Cu sincere regrete va spun ca nu deoarece mi-a spus ca deține contract cu predecesorul mașini , persoana in cauza se ocupa cu asta ... ulterior am luat legătura cu cel din carte si talon si mi-a mărturisit ca a vândut mașina doar cu contract acum 5 ani si nu poate elibera fiscal din cauza datoriilor foarte mari .
Credeți ca îmi puteți da un sfat in legătura cu ce să fac ?
Ma gândesc ca pot depune plângere la poliție pe baza chitanței de mâna pe care mi-a semnat-o având in vedere ca au fost 3 martori , pentru ca mi-a "vândut" un autoturism care nu ii aparține , totuși sper ca daca pot face acest lucru sa îl conving sa îmi restituie o parte din bani si sa oprească deranjul si neatenția mea ...
Buna seara , am facut o gresala si am nevoie de ajutor pentru a intelege anumite lucruri deoarece sunt foarte confuz .
Problema mea este aceasta : Acum o saptamana am gasit o masina pe un site si am hotarat sa merg sa o vad , find din alt oras am ajuns destul de tarziu , am ales un prieten care se pricepe la acte si am mers pe mana lui cand mi-a spus ca masina si actele sunt in regula , proprietarul a sustinut ca este in regula sa facem o chitanta de mana si un schimb de copii de buletin astfel incat el in urmatoarele zile imi v-a trimite contractul de instrainare-dobandire . A trecut o saptamana in care am aflat ca defapt baiatul sau ar fi proprietarul masini si este ocupat astfel incat nu are timp , mi-a spus ca ma pot plimba cu masina fara probleme in timpul asta insa eu nu ma simt in legalitate , stiu ca am gresit dar am o varsta frageda si lipsita de experienta , as dori daca puteti sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie , tin sa precizez ca am luat legatura cu proprietarul din carte al masini si mi-a spus ca acum 5 ani a dat masina fara certificat fiscal iar actualul care mi-a "vandut-o" sustine ca nu se mai elibereaza certificate fiscale , doar se pune stampila pe contract cum sustine ca va face .
Imi cer iertare daca am ales categoria si titlul inadecvat de altfel si pentru greselile gramaticale insa sunt putin ingrijorat .