Buna ziua , problema mea este urmatoarea , matusa mea a decedat iar garsoniera unde locuia , a ramas prin testament/donatie surori mele (prin insistente maica'mi cum ca dupa moartea acesteia vor avea grija de catelul acesteia) Sunt sigur ca nu s-a mentionat in acte deoarece matusa avea incredere in ele , lucru care nu s-a intamplat iar asta ma dezamageste . Actele pe care nu vor sa mi le arate (donatie sau testament) au fost facute la notar insa nu s-a facut si expertiza psihiatrica , matusa mea avand aproape 70 de ani (probleme cu ochii si auzul) au chemat doar martor . Cealalta sora a matusi decedate , ma sustine si mi-a spus ca cele doua au luat-o cu insistente la notar . Va multumesc si astept parerile dvs in legatura cu aceasta situatie , daca considerati ca pot face ceva in acest caz . Precizez ca in urma cu 1-2 ani au mai fost facute actele odata , apoi am inteles ca au fost anulate iar in ultima faza refacute .
raluk0207
Utilizator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
"Aproape 70 de ani" nu e o vârstă chiar înaintată. Expertiza medico legală nu este obligatorie decât dacă notarul are dubii ca persoana din fața sa e "pe câmpii ".
Iar auzul și vazul nu prea au de a face cu discernământul.
Ar trebui să dovediți că mătușa nu a avut discernământ la momentul încheierii actului.
Acum...matusa e la 2 metri sub pământ.
Evaluati și dvs șansele.
romascanu
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Care ar fi folosul practic pe care l-ați obține dvs. dacă ați purta un proces care să tindă la desființarea actului?
Zero.
De ce?
Fiindcă și în lipsa a ceea ce se zice că s-ar fi făcut (donație/testament), dvs. tot nu ați fi moștenit ceva de la mătușa.
De ce?
Fiindcă moștenitoarele mătușii sunt:
- mama dvs. (în viață, după cum rezultă din expresia „nu vor”, că dacă era îngropată, nu putea)
- și „cealaltă soră a mătușii decedate”.
Ce ați obține dvs, personal, din desființarea actului (presupunând că există)?
Tot atât cât ați fi obținut și în lipsa lui, adică zero.
Or, înainte de a ajunge să dovediți că... (la termenul de probe) v-ați împiedica în oareșce excepții procesuale, cum ar fi lipsa de interes (sau folos practic, mai pe românește); lipsa calității procesuale... Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut și actual.
Un interes ar avea cealaltă soră a defunctei. Dacă vreți să o susțineți ...
Nu stiti nici ce acte s-au facut, nu stiti nici ce scrie in ele, asa ca despre ce sanse aveti( are matusa) cand nu aveti datele problemei , nu se poate vb
Pai din moment ce "aceste doua femei" nu vor sa arate actele familiei ,sa vedem si noi ca lor le-a lasat ? poate nu a lasat la nimeni si acestea au luat cheile de la casa abuziv , poate nu au facut niciun act . Intrebarea mea principala este de ce nu ne face si noua cate o copie xerox ca sa ne convingem ca le-a lasat in legalitate .