Buna ziua,
Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul a murit anul acesta,iar ea doreste sa ne faca noua acte pe toate bunurile ei,casa,teren,mie si sotului meu.si as dori sa stiu ce act e mai sigur fara sa poata fi contestat de cineva,adica de fiul surorii matusii.si inca o intrebare daca in acel contract se trece decat sotul meu, eu as avea vreun drept asupra acesteia??sau trb sa ne trecem amandoi in contract??/
va multumesc.Astept raspunsuri cat mai sigure...
Daca unicul ei fiu, decedat, nu avea copii, matusa poate sa va faca orice act, nu are cine sa il atace.
Fiul surorii nu este mostenitor rezervatar, nu ar avea nici un drept sa atace nimic.
Cu toate acestea, ar fi bine sa isi ia matusa un certificat medico-legal ca are discernamant, pt a evita orice surpriza.
Daca il trece sau nu doar pe sotul dvs., depinde de ce act va face: vanzare-cumparare, nu e nevoie sa va treaca si pe dvs., este automat bun comun, deci aveti dreptul. Pt orice alt act, e necesar sa va treaca si pe dvs. ( donatie, testament etc.).
Succes!
daca este matusa dvs, atunci pe dvs sa va treaca ci nu si pe sotul dvs. de ce sa il introduceti la parte si pe el. luati in calcul si riscul unui divort... ca doar este sotz, nimeni nu garanteaza ca ramane alaturi de sotie pana la sf vietii.
Da, aveti perfecta dreptate. Mai ales ca motivul divortului poate fi chiar acesta: neincrederea. De ce sa-i stricati casnicia despre care habar nu aveti?
Testament. E cel mai ieftin şi e şi sigur în acest caz, dacă nu mai sunt copii în viaţă ai mătuşii. Singurul inconvenient e că proprietatea se transmite doar la decesul mătuşii şi între timp poate să-l revoce şi să facă altul de câte ori vrea.
Vă recomand să ascultaţi de sfatul dat de Avokitten.
Daca face un act de donatie,si matusa se va razgandit vreodata ce poate sa ne faca???si care care sunt costurile unui act de donatie sau vanzare cumparare???aceste costuri vor fi suportate de noi..si ne trebuie cadastru??sau succesiune??ca nu s-a facut dupa moartea sotului si nici fiului matusii mele..mai precis ce ar trebui facut??si de unde as putea sa iau un certificat medico-legal ca are discernamant??va multumesc