avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare auto cu chitanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare auto cu chitanta

Buna seara , am facut o gresala si am nevoie de ajutor pentru a intelege anumite lucruri deoarece sunt foarte confuz .
Problema mea este aceasta : Acum o saptamana am gasit o masina pe un site si am hotarat sa merg sa o vad , find din alt oras am ajuns destul de tarziu , am ales un prieten care se pricepe la acte si am mers pe mana lui cand mi-a spus ca masina si actele sunt in regula , proprietarul a sustinut ca este in regula sa facem o chitanta de mana si un schimb de copii de buletin astfel incat el in urmatoarele zile imi v-a trimite contractul de instrainare-dobandire . A trecut o saptamana in care am aflat ca defapt baiatul sau ar fi proprietarul masini si este ocupat astfel incat nu are timp , mi-a spus ca ma pot plimba cu masina fara probleme in timpul asta insa eu nu ma simt in legalitate , stiu ca am gresit dar am o varsta frageda si lipsita de experienta , as dori daca puteti sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie , tin sa precizez ca am luat legatura cu proprietarul din carte al masini si mi-a spus ca acum 5 ani a dat masina fara certificat fiscal iar actualul care mi-a "vandut-o" sustine ca nu se mai elibereaza certificate fiscale , doar se pune stampila pe contract cum sustine ca va face .
Imi cer iertare daca am ales categoria si titlul inadecvat de altfel si pentru greselile gramaticale insa sunt putin ingrijorat .
Cel mai recent răspuns: HCristian , utilizator 17:01, 20 Noiembrie 2016
Va confruntati cu o reala problema in situatia in care ati achizitionat un vehicul,de la tert,fara a parcurge procedura legala
Vanzatorul sustine ca nu se mai elibereaza certificate fiscale pentru tranzactionare auto-in mod total eronat
in realitate vanzatorul nu poate sa va prezinte certificat fiscal atat timp cat nu figureaza drept proprietarul vehiculului,nu a inregistrat pe rol fiscal vehiculul
Intelegem ca datorita varstei nu stapaniti procedura de achizitie vehicul,dar afirmati ca ati fost impreuna cu un prieten care se pricepe la acte si am mers pe mana lui cand mi-a spus ca masina si actele sunt in regula
Cand ati facut schimbul de copii ale documentelor de identitate nu ati sesizat diferenta de persoane intre proprietarul din CIV ,talon si vanzator ?
Cu sincere regrete va spun ca nu deoarece mi-a spus ca deține contract cu predecesorul mașini , persoana in cauza se ocupa cu asta ... ulterior am luat legătura cu cel din carte si talon si mi-a mărturisit ca a vândut mașina doar cu contract acum 5 ani si nu poate elibera fiscal din cauza datoriilor foarte mari .
Credeți ca îmi puteți da un sfat in legătura cu ce să fac ?
Ma gândesc ca pot depune plângere la poliție pe baza chitanței de mâna pe care mi-a semnat-o având in vedere ca au fost 3 martori , pentru ca mi-a "vândut" un autoturism care nu ii aparține , totuși sper ca daca pot face acest lucru sa îl conving sa îmi restituie o parte din bani si sa oprească deranjul si neatenția mea ...
Este o diferenta semnificativa intre tranzactionarea incheiata de proprietarul din documentele vehiculului si dv confirmati
mi-a mărturisit ca a vândut mașina doar cu contract acum 5 ani si nu poate elibera fiscal din cauza datoriilor foarte mari .

Este foarte normal sa tranzactioneze auto cu incheiere de contract intre vanzator cumparator
Proprietarul din docmentele masinii nu poate sa v mai elibereze dv fiscal nu din cauza ca are datorii foarte mari,ci din cauza ca nu mai are pe rol fiscal masina pe care a radiat-o dupa intocmirea contractului
Incercati solutionare amiabila ,eventual plangere la politie
Succes !
Am luat legatura cu persoana care mi-a vandut masina si i-am propus sa rezolvam amiabil problema , mi-a spus daca doresc imi poate da alta masina cu actele in regula dar valoarea autoturismului este mai mica decat pretul platit , i-am propus sa imi restituie 80% din suma astfel incat el sa ramana cu un procent din suma pentru deranj si numarul de km facut de catre mine , a acceptat dar mi-a spus ca momentan nu dispune de bani si sa astept sa vanda masina pe care mi-a propus-o in schimbul acesteia . Sper sa pot rezolva il acest mod problema cu el . Tin sa va multumesc din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra , aveti tot respectul meu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Inscris pe talonul auto "instrainat catre" ovidiu2014 ovidiu2014 Buna seara. In urma cu 2 ani am vandut o masina cu contract de vanzare-cumparare luat de pe internet, nu de la politie si am scris pe talon instrainat catre la ... (vezi toată discuția)
Masina revanduta fara fiscal Andra24 Andra24 Buna , Tatal meu a vandut o masina in 2008 iar cumparatorul nu a declarat masina la fisc , apoi a vandut-o la o alta persoana in 2013 iar recent masina a ... (vezi toată discuția)