avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate miu_roxana85

Activitate miu_roxana85

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Va multumesc frumos!
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Adică trebuie sa merg cu decizia la un notar pentru legalizare sau? Iar referitor la suma pe care acesta o datorează? Mentionam ca acesta are 2 locuri de munca, pentru unul dintre ele este specificat salariul iar pentru celălat exact ceea ce mentionam in primul mesaj.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Instanța apreciază că este in interesul minorului stabilirea pensiei în cota procentuala din veniturile nete,deoarece in acesta situație sumele acordate,având un caracter determibabil,pot fi calculate de către organul de executare in temeiul dispozițiilor codului de procedură civilă.Titlul executorie urmează să conțină un criteriu de. calcul precis etc Trebuie să apelez la serviciile unui executor judecătoresc sau ce ar trebui sa inteleg de aici?Va multumesc frumos
Buna ziua. Am intentat un proces pentru stabilirea pensiei alimentare pe cale judecătorească si am câteva nelamuriri. Necunoscand veniturile fostului soț am solicitat instanței sa faca demersurile necesare in acest sens iar in decizie se precizează că paratul lucrează la 2 societăți. Pentru una dintre ele este menționat salariul net iar pentru cealaltă nimic, este menționat undeva ca "la data de... restituită adresa emisă de instanța societății cu mențiunea -expirat termen pastrare-". Ca si decizie se stabilește 1/4 din media veniturilot nete de la ambele societăți. Cum procedez e mai departe, ce anume trebuie sa fac eu in acest moment?Va multumesc
Va mulțumesc frumos pentru rabdare si raspunsuri
Mulțumesc.Si daca el nu a acordat interes sarcinii,dupa ce nasc am vreo posibilitate sa obtin vreo hotarate judecatoreasca prin care sa nu depind de el pt eventuale decizii legate de copil??Adica faptul ca nu il intreseaza deloc si nu se implica ii permite ca oricum,intr-o zi,sa zicem cand copilul are 3 ani sa ma opreasca sa parasesc tara???Nu exista vreo soluție???
Mai exact,daca o sa am nevoie sa ies din tara o sa am nevoie de aprobarea lui??
Buna ziua,multumesc pt raspuns.Atata timp cat nu isi doreste nu am de gand sa ii impun acest copil.Adica îmi doresc sa trec copilul doar pe numele meu,problema mea era:legea imi impune deci sa il declar ca si tata al copilului chiar daca niciunul din noi nu vrea,doar pt ca a fost conceput in timpul casatoriei??Ma lipsesc de o pensie alimentara avand in vedere ca asta inseamna ca ma poate sicana cu fiecare decizie pe care trebuie sa o iau pe viitor.Chiar sunt obligata sa il declar ca si tata??

Buna ziua,multumesc pt raspuns.Din pacate,asa am dedus si eu din informațiile pe care le aveam.Ok,deci obligatoriu apare ca si tata al copilului indiferent de ceea ce eu sau el ne dorim.Dar odata înregistrat la starea civila fostul este anuntat in vrun fel ca copilul a fost înregistrat pe numele lui??Am citit ca am nevoie de anumite acte,copia dupa buletinul lui,sa fie de acord cu numele etc Daca noi nu pastram legatura,cum obtin aceste acte?Cum ii fac certificatul de nastere copilului fata actele tatalui??Eu nu am nevoie de pensie alimentara si de implicarea lui pentru ca nu si-a dorit si nu vreau sa ii impun nimic.
Situatia mea este urmatoarea:insarcinata in 4 luni,divortata de o luna.Tatal nu s-a aratat intresat de sarcina,copil si nu s-a aratat dispus sa se implice sau sa isi recunoasca copilul.Nici nu aveam vreo intentie sa il oblig,mi-am asumat sarcina,copilul si tot ceea ce implica el.Citind anumite discutii am inteles ca este trecut automat ca si tata al copilului pt ca eram casatoriti la momentul conceperii lui.Întrebarea mea este urmatoarea:ce se intampla dupa??Primeste vreo notificare prin care e anuntat ca am nascut?(Nu pastram legatura)Am vazut ca am nevoie si de actele lui pt inregistrarea copilului.Sau trebuie sa il caut eu sa il anunt?Ce se intampla daca nu vrea sa il recunoasca??Nu ii pot face certificat de nastere copilului fara el sau actele lui???