Buna ziua. Am intentat un proces pentru stabilirea pensiei alimentare pe cale judecătorească si am câteva nelamuriri. Necunoscand veniturile fostului soț am solicitat instanței sa faca demersurile necesare in acest sens iar in decizie se precizează că paratul lucrează la 2 societăți. Pentru una dintre ele este menționat salariul net iar pentru cealaltă nimic, este menționat undeva ca "la data de... restituită adresa emisă de instanța societății cu mențiunea -expirat termen pastrare-". Ca si decizie se stabilește 1/4 din media veniturilot nete de la ambele societăți. Cum procedez e mai departe, ce anume trebuie sa fac eu in acest moment?Va multumesc
Instanța apreciază că este in interesul minorului stabilirea pensiei în cota procentuala din veniturile nete,deoarece in acesta situație sumele acordate,având un caracter determibabil,pot fi calculate de către organul de executare in temeiul dispozițiilor codului de procedură civilă.Titlul executorie urmează să conțină un criteriu de. calcul precis etc Trebuie să apelez la serviciile unui executor judecătoresc sau ce ar trebui sa inteleg de aici?Va multumesc frumos
Adică trebuie sa merg cu decizia la un notar pentru legalizare sau? Iar referitor la suma pe care acesta o datorează? Mentionam ca acesta are 2 locuri de munca, pentru unul dintre ele este specificat salariul iar pentru celălat exact ceea ce mentionam in primul mesaj.
Mergeți la un executor cu hotararea legalizată pentru a o pune în executare!
Pentru legalizare, mergeti la instanta care a pronuntat hotararea cu o cerere de legalizare si o taxa de timbru de 5 lei.
Buna seara,
legalizarea sentintei se face la judecatoria care a pronuntat-o.
Platiti doua taxe de cate 5 lei si trageti in 2 exemplare sentinta primita si cu o cerere mergeti la arhiva judecatoriei si ei va spun cum se legalizeaza.
Pensie alimentara
Alexa713
Ma numesc Nae Alexandra Catalina ,am 18 ani si mi s.a aprobat in judecata sa primesc pensia alimentara de la tatăl meu pana la varsta de 26 de ani .Intrebarea ... (vezi toată discuția)