Ma numesc Nae Alexandra Catalina ,am 18 ani si mi s.a aprobat in judecata sa primesc pensia alimentara de la tatăl meu pana la varsta de 26 de ani .Intrebarea mea este cat trebuie sa astept pentru a o primii? Mi s a aprobat in luna aprilie si nici acum.nu mi a venit nimic ,ce pot face?
Buna ziua,
Daca nu doreste sa plateasca de buna voie...mergeti la judecatoria ce a dat aceasta sentinte, la registratura, luati hotararea judecatoreasca, o legalizati si apoi va adresati unui executor judecatoresc.
ASadar, efectele acesteia se produc de la pronuntare.(prin urmare, tatal dumneavoastra trebuie sa achite pensia de intretinere chiar de la pronuntarea hotararii judecatoresti ).
Formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti, pentru a va parveni mai rapid.
Ulterior, dupa ce se epuizeaza termenul de apel, cel de 30 de zile de la comunicare,legalizati cu mentiunea "definitiva " hotararea civila.
In ipoteza in care pensia nu este platita, puteti initia executarea silita, in toate formele sale, simultan sau succesiv, executare asupra bunurilor, ori prin poprire asupra veniturilor salariale.
Puteti trimite hotararea civila la societatea unde este angajat tatal dumneavoastra.
Poprirea se efectueaza asupra 1/ 3 din veniturile nete efective.
Pensia de intretinere subzista cata vreme studiati, neavand nicio relevanta forma de invatamant aleasa.
Starea de nevoie este generata de lipsa veniturilor salariale.
Cerintele sus enuntate trebuie intrunite in mod cumulativ, altminteri, pensia este sistata.
Pensie alimentara
Alexa713
Ma numesc ,Nae Alexandra Catalina ,sunt eleva la.liceu ,am 18 ani ,iar.tatal.meu de.bunavoie nu vrea sa imi.mai dea pensie alimentara,va rog sa.mi.dati un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
Alexa713
Pot primii pensie alimentara daca am împlinit vârsta de 18 ani și frecventez cursuri la liceu de la ora 8:00 la ora 13;00.Tatăl meu nu mai este de acord ... (vezi toată discuția)