avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Pot primii pensie alimentara daca am împlinit vârsta de 18 ani și frecventez cursuri la liceu de la ora 8:00 la ora 13;00.Tatăl meu nu mai este de acord sa.mi dea pensie alimentara .
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
Alexa713, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexa713 , utilizator 15:15, 17 Octombrie 2018
Desigur, formulați cerere de chemare în judecată în contradictoriu cu tatăl dvs dacă acesta nu consimte să plătească voluntar!
Temei:art 529 și urm.Cod Civil.
Rețineți că acesta trebuie să vă plătească penaie până la 26 de ani dacă încă studiați.

În ipoteza în care aveți deja o hotărâre, legalizați-o și mergeți direct la un executor judecătoresc.
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Buna ziua,
Aveti acest drept conform prevederilor art. 499 alin. 3 C.Civ. coroborat cu art. 529 C.civ.
Daca tatal nu intelege acest lucru prin buna intelegere va trebui sa apelati la instanta.
Ma numesc ,Nae Alexandra Catalina ,sumt eleva la.liceu ,iar.tatal.meu de.bunavoie nu vrea sa imi.mai dea pensie alimentara,va rog sa.mi.dati un model de cerere pentru chemare in judecata ,si ma intereseaza daca pensia ramane la fel.sau se.recalculeaza din nou?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alexa713 Alexa713 Ma numesc Nae Alexandra -Catalina , sunt eleva la liceu si am 18 ani ,tatal meu mi.a spus ca vrea sa.mi dea pensie alimentara doar pana la terminarea liceului ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alexa713 Alexa713 Ma numesc ,Nae Alexandra Catalina ,sunt eleva la.liceu ,am 18 ani ,iar.tatal.meu de.bunavoie nu vrea sa imi.mai dea pensie alimentara,va rog sa.mi.dati un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Alexa713 Alexa713 Ma numesc Nae Alexandra-Catalina,sunt eleva la liceul economic Costin C Kiritescu ,am 18 ani ,iar tatal meu a acceptat sa.mi dea pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)