avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare pensie alim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare pensie alim

in sept s-a publicat pe site-ul just.ro hotararea in dosar, respectiv 25%din salariu net, chelt si incepand cu data inceperii cauzei.am fost pe 12.11.2010 la judecatorie si mi s-a raspuns sec ca e prea devreme doamna..asteptati.oare nu ma pot prezenta la locul de munca al tatalui minorei cu un act ca sa i se opreasca banii?care ar fi acela?
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 18:39, 15 Noiembrie 2010
sentinta a fost redactata? asteptati sa vi se comunice hotararea mai intai.
Hotararile privind pensiile de intretinere sunt executorii de drept.Asadar, odata ramasa definitiva hotararea judecatoreasca, de la data introducerii actiunii , sotul trebuie sa plateasca aceasta pensie ,altminteri, e savarsita infractiunea de abandon de familie, daca , timp de doua luni, nu -si indeplineste obligatia ce -i incumba , cu rea credinta .
Intr-adevar, sentinta trebuie redactata si comunicata , atat dumneavoastra, cat si paratului.Faceti o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti (termenul de recomandare de 30 de zile , in vederea motivarii , curge de la pronuntare ).

am fost sa vad daca s-a redactat si nu este gata.
daca nu a venit nici termenul pt apel nu a trecut.
tatal copilului asta si urmareste sa nu plateasca nimic.
daca tatal are executare pusa prin executor tot de mine si i se retine deja 1/3 din salariu, cum se va proceda cu retinerea pt pensie alim din urma, in perioada cand deja i s-a oprit 1/3?
si o alta intrebare ar fi:venitul net inseamna cu tot cu norma de hrana.de ce nu i se retin bani la executare si din aceasta, sau alte venituri incasate?
pt ca nu permite legea,norma de hrana nu e salariu.si ce cauta executorul in aceasta ecuatie?hotararile se trimit din oficiu la locul de munca pt poprire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alexa713 Alexa713 Ma numesc Nae Alexandra Catalina ,am 18 ani si mi s.a aprobat in judecata sa primesc pensia alimentara de la tatăl meu pana la varsta de 26 de ani .Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu incedintare minor ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca pe baza hot.jud.tb pusa poprire pe salariu pt. pensie alim si deja debitorul mai are o executare silita cum se procedeaza? stiu ca maxim este 50% din ... (vezi toată discuția)
Pensie alim si executare ghiuvy2005 ghiuvy2005 daca exista o hot jud pt pensie alim de la data actiunii feb 2010 si ac debitor mai are executare din aprilie 2010 cum se vor oprii banii de azi incolo pt ... (vezi toată discuția)