Am castigat recent un proces civil cu un samsar de masini. Care sunt pasii urmatori pentru a recupera banii pe care trebuie sa mi'i dea? Problema este ca la adresa de pe buletin a fost politistul de caz din dosarul penal si acesta spune ca nu e nimeni la adresa aceea si ca administratorul blocului i'a zis ca nu stie cine e persoana respectiva, in conditiile in care pentru una dintre citatiile aduse de agentul procedural la adresa a semnat o chiriasa.
Care sunt pasii in executarea silita daca suma pe care are sa mi'o dea este de 2500 euro?
Multumesc.
Mergeți la un executor judecătoresc care o sa verifice daca debitorul are bunuri mobile,imobile,venituri care pot sa fie executate silit și care pot sa fie identificate.Daca nu are rămâneți cu o sentința și cu speranta ca in patrimoniul debitorului o sa apara bunuri.
Nu, judecatorul a fost investit doar cu judecarea pricinii.
Daca hotararea este definiiva, o legalizati la instanta care a pronuntat-o si va adresati unui executor judecatoresc.
Executorul va obtine de la instanta de executare incuviintarea executarii silite si va demara demersurile in vederea recuperarii sumei datorate de catre debitor.
Pentru legalizare aveti nevoie de o cerere adresata presedintelui instantei, prin care solicitati legalizarea hotararii pronuntate, o taxa de timbru de 5 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.
Cererea se depune la registratura instantei .
Titlu executoriu
viomari
Bun ziua,
Am o mare nelamurire,azi am fost la judecatoria sect 3 pentru a investi o sentinta cu titlu executoriu si ce credeti ca am patit? D-na de la ... (vezi toată discuția)