avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sentinta prvind plata asociatie locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sentinta prvind plata asociatie locatari

hotararea sentintei a fost data in 27 -09- 2011 pentru plata unei restante la intretinere de aprox 1500 ron de catre fostul administrator care intre timp a decedat ,noul administrator incearca recuperarea sumei prin inceperea procedurii de executare silita ce sanse are si care sunt pasi de atac
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:27, 17 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Sentinta civila trebuie legalizata cu mentiunea "definitiva". Acest lucru se face la instanta care a pronuntat hotararea.
Cu hotararea legalizata se merge la un executor judecatoresc pentru a fi pusa in executare in vederea recuperarii datoriei.
Pai sa se cam grabeasca. Sanse sunt de recuperare sunt f. mari, dar trebuie sa va ”miscati”. Daca nu ati mai facut acemenea treburi, va adresati unui executor judecatoresc si acesta va indruma pas cu pas. De fapt, presedintele as. prop. merge la registratura judecatoriei cu sentinta si solicita investirea cu formula definitiva si executorie. Dupa obtinerea acestui document, va trageti la xerox una-doua copii si cu ”originalul” stampilat de judecatorie va prezentati la un ex. jr. Sa fiti pregatiti cu ceva banuti ca totul costa. Mai departe este treaba ex. jr. Pentru orice suma cheltuita, ex. judecatoresc va emite documente justificative. Sumele le veti recupera de la debitor...
Insa, as vrea sa va intreb, debitorul dvs. chiar in conditiile in care as. a avut castig de cauza in procesul intentat, tot nu vrea sa-si achite debitul, asa de buna voie? Deci numai in cazul in care va loviti de un refuz vehement, ii comunicati ca va veti adresa unui ex. jr. - insa atentionati-l ca toate cheltuielile ocazionate de recuperarea debitului (cam 600-1000 lei), le va achita tot dumnealui. Daca-i convine, asta e...
...........................................

Nu trebuia sa deschideti un nou topic... Mergeti la ex. judecatoresc, va spune dansul cum trebuie proceda. Observati si d-na avocat v-a indrumat la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
Adam Grecu, utilizator
barbulescu nicolae a scris:

sentinta spune ca este irevocabila nu definitiva sau executorie



am inteles ca sentinta mai poate fi atacata

INTERVENTIE MODERATOR:
Nu deschideti topicuri pe aceeasi tema
Continuati discutia acolo unde s-a inceput, avand chiar posibilitatea sa va editati raspunsul in timpul mentionat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
barbulescu nicolae, utilizator
Daca mostenitorii defunctului accepta dezbaterea suiccesiunii,pe cale deconsecinta accepta atat activul=bunurile cat si pasivul=debitele acestuia,situatie in care asociatia poate recupera prejudiciul desfasurand procedura de executare silita a mostenitorilor administratorului responsabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare neplata intretinere giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Intrebare: care sunt pasii de urmat pentru executarea unui proprietar rau platnic?! Ieri s-a primit sentinta judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Punerea in aplicare a unei sentinte scopada2007 scopada2007 Cine pune in aplicare sentința instanței pentru recuperarea debitelor daca aceasta nu a fost atacata in termenul de recurs de 15 zile de către ... (vezi toată discuția)
Recurs oancea81 oancea81 Buna ziua , am pierdut un proces (18179/301/2012 din 16.04.2013 , camera 6 civil ) , nu vreau sa ajung la executor , la sentina se poate face recurs , timp in ... (vezi toată discuția)