avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare neplata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare neplata intretinere

Buna ziua!

Intrebare: care sunt pasii de urmat pentru executarea unui proprietar rau platnic?!
Ieri s-a primit sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Proprietarul refuza plata debitelor specificate in sentinat judecatoreasca si trebuie sa ne adresam unui executor.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: giotto_2016 , utilizator 12:46, 13 Iunie 2017
giotto_2016 a scris:

trebuie sa ne adresam unui executor.




raspunsul e cel mentionat deja in mesaj.
Reprezentantul legal al asociatiei de propprietari in baza hotararii judecatoresti poate sa solicite oficial unui birou de executor judecatoresc responsabil teritorial sa desfasoare acte si actiuni in vederea parcurgerii procedurii de executare silita debitor
Daca tot ati ajuns aici - Ieri s-a primit sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila., inseamna ca si debitorul a primit acest document, dar nu va bazati prea tare - vreau sa spun ca aceste plicuri de la judecatorie "zac" pe unde vrei si nu vrei in casa scarii.

Asociatia de prop. trebuie sa mai faca un pas - o notificare privind achitarea de urgenta a debitelor - conform sentintei judecatoresti (atasati si o copie), dati-ii un termen rezonabil sa-si achite debitul, aratati-ii ca in caz contrar, va veti adresa unui executor judecatoresc si toate costurile legate de executarea silita vor fi suportate tot de proprietarul parat. Din cate stiu, aceste costuri pot sa ajunga si la 800-1000 lei. Daca vrea asa, atunci faca-se voia lui.

In legatura cu executorul: mergeti la un birou ex. jr. si dumnealui o sa va indrume ce aveti de facut. Faceti 1-2 copii ale sentintei jr. - din cate stiu ex. jr. lucreaza cu originalul dvs.

Cu prop. rau platnic continuati aplicarea de penalizari cu luna urmatoare intervalului din sentinta, explicati-ii si acest lucru, poate se razgandeste si "colaboreaza cu as. prop.

Succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Iunie 2017
Adam Grecu, utilizator
Buna ziua!

Multumesc foarte mult, pentru explicatii.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta prvind plata asociatie locatari barbulescu nicolae barbulescu nicolae hotararea sentintei a fost data in 27 -09- 2011 pentru plata unei restante la intretinere de aprox 1500 ron de catre fostul administrator care intre timp a ... (vezi toată discuția)
Recurs oancea81 oancea81 Buna ziua , am pierdut un proces (18179/301/2012 din 16.04.2013 , camera 6 civil ) , nu vreau sa ajung la executor , la sentina se poate face recurs , timp in ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc raluca1982 raluca1982 in ce conditii pot deveni executor judecatoresc? sunt agent de politie + am absolvi Fac. de Drept la stat. Multumesc. (vezi toată discuția)